Sötét

Gyakori Kérdések a Katonaságról | VIBES 

Feliratkozás
Megtekintés 125 E
98% 1 235 15

Tele vagy kérdésekkel, amikre nem egyértelmű, összezavaró válaszokat találsz?
A Gyakori kérdések sorozatunkban összegyűjtjük egy adott témával kapcsolatban az interneten leggyakrabban feltett kérdéseket. Nem csak összegyűjtjük őket, hanem meg is válaszoljuk azokat a témában jártas szakértő segítségével.
Ebben a részben Győri Tamás főhadnagy, toborzótiszt válaszolja meg a katonasággal kapcsolatos gyakori kérdéseket.
Ha bármilyen kérdésetek van, tegyétek fel bátran kommentben, a katonaság igyekszik megválaszolni őket!
Egyéb hasznos infókért katt az alábbi linkre!
www.iranyasereg.hu/page/toborzo_irodak
Ha van olyan téma, amiről szeretnél többet tudni, írd meg nekünk kommentben, vagy Instagramon privát üzenetben a témajavaslatodat!
Ha tetszett a videó és nem szeretnél lemaradni a sorozat többi részéről, akkor iratkozz fel:
bit.do/vibes-subscribe
Kövess minket:
-Facebookon: we.make.vibes
-Instagramon: vibes.channel
-TikTokon: www.tiktok.com/@vibes.channel
Ha pedig te is kedvet kaptál ahhoz, hogy szerepelj egy videónkban, akkor írj üzenetet:
vibes@gridstudio.hu
Gyártja: Gridstudio
thegridvisual
#vibes #vibeschannel #gyakorikérdések #katonaság #gridstudio

Közzététel:

 

2021.máj. 2.

Megosztás:

Megosztás:

Letöltés:

Betöltés.....

Hozzáadás:

Kedvencek
Megnézendő videók
Megjegyzés 100   
Vince
Vince 6 órája
Jónapot! Az volna a kérdéswm, hogy egészségügy mérnökként (biomedical engineer) lenne esélyem a katonsaságnál? Jelenleg ezen a szakon tanulok, mesterséges végtagok, robotikával tervezek specializálódni. Lenne ennek jövője (nem okvetlenül a Honvédségnél, de akár francia idegenlégió, angol hadsereg stb)
Magyar Konstantin
Unalmas és sablonos! Végig sem nézem! Véleményem szerint a katona és a rendőr az állambácsi 2 legnagyobb csicskája! De ez csak az én véleményem!
MrDarkMan
MrDarkMan Napja
Nekem is ez a nevem. :3
Dömötör Lekvár
Ha mondjuk valaki egészségügyi szakemberként szeretné kipróbálni a honvédséget akkor is harcászati alakulathoz kerül? Például ha én mentőtisztként elmennék a honvédséghez, és vállalnék külföldi missziókat nekem is lőnöm kellene másokra? Nem szeretnék senkit kinyírni, azt valahogy ilyen paradox dolognak érezném, ugyanakkor az anyagi vonzata miatt szívesen bevállalnám. Nincs kedvem hitelezni egy szerencsétlen ház miatt.
Sett, A Ring Királya
Nekem elég lessz a War Thunder-ben B-17-ezni, meg Spitfire-özni
DJ Fitymagörcs
Engem az érdekelne,Erdélyi(magyar állampolgár,lakcím nélkül) jelentkezhet e?
Evelin Lőrincz
Kedves vibes! Esetleg nem lehetne egy ehhez hasonló videó, csak esetleg mondjuk a magyar motocrossosainkról? Szerintem nagyon szuper lenne😊 Akár Szőke Márk, Szvoboda Bence, Német Kornél vagy ifj. Czuni László stb...
BandP
BandP 5 napja
És ha erdélyi vagyok, mit kell tennem, hogy magyar katona legyek?
sza
sza 4 napja
Szerintem ha megvan a kettős állampolgárságod nincs más feltétel az amúgy is elvártokon kívül. + bejelentett lakóhely (tartozkodasi hely)
Nikolett Viktoria Kiss
3:16/ Kizáró ok a vérvétel agvy a tűtől való félelem.Az én A.V.I.M-on egy srác pont elöttem ájúlt el kecskeméten vérvétel elött...segítettek neki majd mikor jobban lett folytatta a vizsgálatot...de kérheted ,hogy le ülj nem para alapkiképzésen kb 4-6 vakcinát fogsz kapni....
Ferenc Boros
Ferenc Boros 4 napja
4-6 vakcinát. Mi a franc....... Ennyi oltást??? Mijen oltásokat.?????
Leslie :D
Leslie :D 6 napja
Oooooh én szinte vártam, hogy az elején vagy a végén mondja, hogy "erőt egézsséget, sziasztok" De hatalmas figura a főhadnagy. Biztos szolgálatban is nagy arc.
Soma Horvarh
Soma Horvarh 6 napja
Hogy lehet valakiből katonai rendész?
Márk Majthènyi-Wass
Nagyon vozó ajánlatok ezek lehet megpróbálom:)
Gábor Berecz
Gábor Berecz 7 napja
Sose értettem ha egy nőnek lehet hosszú haja a katonaságnál akkor egy férfinek miért nem. Logika nincs benne.
szilagyi0601
szilagyi0601 7 napja
Egy Orvosi részt szívesen megnéznék :)
Finom Punci
Finom Punci 7 napja
Mi a fasznak egyantalan katonasag egy korcs nemzetszarnak?
Dávid Molnár
Vicc ez a kereset, főiskolával 300ezer😂
Vince
Vince 6 órája
Nagyon egy országban (amerikában sem) sem fizetnek jól :/ a katona nem pénzért katona
Nynfus
Nynfus 8 napja
1, a lövészt és a harckocsizót értem, de egy tüzérnél miért a szemüvegmentesség, amikor jobbára már "vakon", másokra és a technikára támaszkodva küldik az áldást, a saját látásnak annyira nincs szerepe ilyen szinten? 2, kis létszámú csoportunkat kínzó kérdés: várható idén KEKT, akár rövidebb időtartammal?
M - Attila
M - Attila 8 napja
elég szar fizutok van az már biztos
Drone videos 😏
Az a durva hogy tök sok olyan kérdés van hogy mennyit keresnek a katonák de szerintem ők nem a pénzért csinálják hanem a hazájukért!
Admira Lenard
En es velem volt Magyarorszagi onkentesek 12 voltak Boszniaba a Horvat vedelmi eroknel voltunk nem penzert voltunk it felderitok voltunk a legjob Magyar onkentes Horváth Laszlo nevu gyerek volt Pecsi legenda en ot evig voltam haboruba
Pál Lestyán
Pál Lestyán 7 napja
Nagyon jól látod, a mai világban mindenkit csak a pénz érdekel, azt a szót, hogy hivatástudat nem is ismerik. Egész életükben csak az anyagi javakat hajszolják, és amikor véget ér az élet, rájönnek, hogy gyakorlatilag nem is éltek igazán.
Greg0516
Greg0516 8 napja
- Mi kell ahhoz, hogy a Honvédség kötelékébn Irakban, Afganisztánban vagy Szíriában harcolhassak? - A francia idegenlégió Besírtam :D
Kiss Zoltán
Kiss Zoltán 8 napja
Kicsit hasonlít az Úr Gennaro Savastanora a Gomorra sorozatból.
Aleu Baskerville
És tényleg :"D
Matyas Topa
Matyas Topa 9 napja
Amennyiben katonai repülőgép vezető szakra jelentkeznék NKE-HHK- ra, már rendelkeznem kell felsőfokú végzettséggel, vagy a végén kapom a diplomát ?
Janoa Kznsrak
Janoa Kznsrak 9 napja
Engem èrdekelne gyakorikèrdèsek az űrhadseregünkről.😂 Már van 1 csapat kitüntett csapatunk. A pofám leszakad, van kèp a bőrükön....
Mr Root
Mr Root 9 napja
Semmilyen szükség nincsen katonákra
pzbfcxvefs yhrzpqwdh
Engen mondjuk soha nm érdekelt a katonaság
DJ Szaky
DJ Szaky 9 napja
1:51 bukta.. 😂
Martin Mészáros
Handlerekrol nem volt szó 😟
Dred Dred
Dred Dred 9 napja
A katona a Fideszt vagy a német szolgálja?
Sabada Subidu
Sabada Subidu 9 napja
3:04 ez mekkora mellébeszélés, szerencsére a világ többi pontján már sikeresen vesznek vért öntudatlan emberektől is...
fjo79
fjo79 9 napja
Persze mert nem mondhatta azt, hogy aki nem bírja a vért ne menjen katonának. Ezt most komolyan gondolod? Meglövik a bajtársadat erre te öntudatlan állapotba kerülsz? Még a sebesült fog téged vinni a hátán mert elájultál, hogy vérzik? :D
László Siklódi
ha Erdélyi vagyok és 2 ős állam polgár attól lehetek honvéd katona??
Alien
Alien 7 napja
Igen, a feltétel a magyar állampolgárság és (ha jól tudom) lakcím
Megtor Gaming
Megtor Gaming 10 napja
És aki kopasz? :D
Tamás Németh
Tamás Németh 10 napja
Korrekt videó
Márton Bács
Márton Bács 10 napja
Na és ha valaki kettős állampolgár...megvannak ugyanazok a jogai (a katonaság megkezdéséhez)mint egy ott lakó magyarnak?
sza
sza 4 napja
Igen!
Mugli01
Mugli01 10 napja
Mi az oka, hogy odébb-költözött a KNBSz?
Imre Nagy
Imre Nagy 10 napja
A honvédségnél le kell borotválni a bajszot?
Malacovics
Malacovics 10 napja
Meneküljetek, alá ne írjátok a papírt. Utána már késői bánat.
Janos Varga
Janos Varga 10 napja
A mí la Legión!
DEESSH
DEESSH 10 napja
Tetkókat mennyire nézik ? Ha túl sok van nem vesznek fel,nem nézik jó szemmel? Aki tudja a választ előre is köszönöm! :)
DEESSH
DEESSH 10 napja
@Tamás Győri köszönöm szépen! Hasznos információkat tudtam meg! Mégegyszer köszönöm!
Tamás Győri
Tamás Győri 10 napja
Tisztelt @DEESSH ! Természetesen van lehetősége a szolgálat vállalására! Alapfokú végzettséggel is 183 ezer forint havi nettó illetményel és 50 ezer forint lakhatási támogatással kezdheti meg a pályafutását, mint közkatona. Amennyiben fizikai állapota megfelel és korlátozás nélkül alkalmas katonai szolgálatra kérheti felvételét lövész beosztásba. Az ott megszerzett szakfelkészítést követően jelentkezhet rohamlövész képzésre. Ha a kiválasztáson és a képzésen is sikeresen részt vesz, akkor viselheti a Rohamlövész jelvényt, illetve felvarrót.
DEESSH
DEESSH 10 napja
@Tamás Győri Amint be töltöttem a 18. Életkoromat van esélyem 8 általánossal is katonának lennem? Milyen rangba? Roham lövész is tudok lenni? Fizikailag nincs gondom és egészség ügyi téren sincs. Választ ismét köszönöm. (Gyerekkori álmom,hogy katona legyek és sajnos suli választásnál rosszat választottam így az éveket elpazaroltam feleslegesen)
Tamás Győri
Tamás Győri 10 napja
Tisztelt Hozzászóló! Korábban már felmerült ez a kérdés. Idézem a válaszomat: "Általánosságban a tetoválás nem kizáró ok. Pár kivétel van: arcon lévő tetoválás minden esetben kizáró tényező, illetve díszelgő beosztást nem tölthet be abban az esetben, ha bármely látható, az egyenruha által (ha csak pólót visel, azt is beleértve) nem takart helyen visel tetoválást. Látható helyen, illetve testrészen lévő módosítás, vagy testékszer szintén kizáró ok, illetve azt el kell távolítani. Hölgyek (szolíd) fülbevalója, jegy- és karikagyűrűje, illetve férfiak esetében a karikagyűrű, valamint a karóra viselése engedélyezett, kiképzési foglalkozások kivételével."
ratkooporonty
ratkooporonty 10 napja
Egy ország se bújhat ki a bőréből!!!!!!! Én már 1966-ban jártam lövészetre leventepuskával, kitűnő célzó voltam. Katona is voltam 2 évig és plusz 3 hónapig. Ez alatt az idő alatt EGYET LŐTTEM!!!!!!!!!!! Azt is úgy, hogy mögöttem állt egy őrmester, megakadályozva, hogy .......esetleg.......őket puffancsam le. Nnnna ez a magyar (nép) hadsereg és nincs ez másként ma se!!!!!!!!!Egy ország nem bújhat ki a bőréből csak mert most nem szovjet hanem ismét német csizmát törölget a katonája. Jó-jó, telefonközpont kezelő voltam és hírműszerész, de egy lokátorállomáson és a magyarok szerint egy híradós ne tudjon lőni? Van egy katonai hátizsákom, régebben abba raktam a piacon vásárolt ezt azt. Ha az a cél egy országban, hogy soha ne nyerjenek meg egyetlen csatát se és még elmenekülni se tudjanak, akkor éppen megfelelő hátizsákot gyártottak hozzá, mert ebbe csak krumplit lehet belerakni, de ha már benne van, nincs ember aki ezt a hátára tudja tenni, de ha már valahogy felvette, akkor megnézheti a vállán a helyét.
Tamás Győri
Tamás Győri 10 napja
Tisztelt Hozzászóló! Tisztelettel megjegyzem, hogy amit állít az valós, de már történelem. Jelenleg a digitális katonák korát éljük, ahol a felderítő az alkarján található, érintőképernyős "táblagépppel" kommunikál. CZ BREN 2 típusú, minden időjárási körülmények között alkalmazható gépkarabélyt használ, amik 4-szeres nagyítású optikai irányzékkal, éjszakai célmegjelölővel rendelkeznek. A kevlár sisakjukra éjjellátó készülék van felszerelve, de fejhallgatóval is ellátták a kommunikáció megkönnyítése érdekében. Figyelmébe ajánlom al alábbi cikket: honvedelem.hu/hirek/a-digitalis-katona-program-a-magyar-honvedseg-teljes-gondolkodasmodjat-meg-fogja-valtoztatni.html
The Faceless
The Faceless 10 napja
Idősebb korban is be lehet kerülni? Illetve tud feljebb menni a ranglétrán az illető, ha mondjuk 30-35 éves embert nézünk?
Tamás Győri
Tamás Győri 10 napja
Tisztelt Hozzászóló! A jelentkezés felső korhatára a mindenkori nyugdíjkorhatár (természetesen vannak részletszabályok, de ez a főszabály). Ergó, 30-35 évesen még közel sem késő jelentkezni és ugyan úgy részt vesz az említett előmeneteli láncolatban, pusztán mivel később kezdte el pályafutását, idősebb korában tölthet be magasabb rendfokozattal beosztást.
László István Sütő
Na ezen röhögnöm kell tisztelt uram! Még a 90-es években is ,ahogy sorköteles lett az ember abban a pillanatban megkapta a behívóját azt csá! Pszichológiai teszt meg ilyen kritériumok , hogy sebészeti meg ilyen -olyan szarságok...na ugyan már!! Azért ezt ne keverjük össze egy NASA projekttel ha kérhetném! Ami az edzettséget illeti azt meg majd megszerzi a fiatal bent!
László István Sütő
@Tamás Győri '1991-ben vonultam be! Voltak orvosi vizsgálatok. Na nem olyanok mint ma. Talán abban mindketten egyetértünk abban, hogy ami 1991 08.29 kitört Délszláv háború okozott pszichésen az akkori Magyar hadseregben, alapjaiban rengette meg az akkor uralkodó gondolkodást! Ha ezt figyelembe veszem akkor jogos a mentális teszt! Elég ijesztő volt az akkori politikai, katonai hozzáállás! Mondhatnám az akkori "fiatal" Magyar köztársaság késélen táncolt a háború áterjedése miatt! Jó példa rá a a Szerb vadászgépek Barcsi kalandjai! De mindenre nem lehet felkészülni, erre még az olyan fejlett országok sem képesek mint Amerika! Más a propaganda és más a valóság . Erre kifejezetten jó példa az Öbölháború szindróma!
Tamás Győri
Tamás Győri 10 napja
Tisztelt Sütő László István! Tájékoztatom, hogy a 90-es években, sőt, egészen a sorkötelezettség 2004-es felfüggesztéséig a behívást sorkatonai szolgálatra egy (jogszabályban meghatározott) egészségi és pszichikai vizsgálat előzte meg. A rendszer pontosan úgy működött, hogy a hadköteles kort elért fiatal férfi kapott egy felhívást sorozásra. A sorozás alkalmával egy orvosi bizottság (általában belgyógyász orvos és pszichológus) megállapította a sorkatonai szolgálatra való alkalmasságot, vagy éppen alkalmatlanságot. Gondoljon bele: ha nem lett volna egy pszichikai vizsgálat, akkor minden szuicid hajlamú, esetleg kiemelten erőszakos hajlamokkal bíró fiatalt behívtak volna sorkatonai szolgálatra és fegyvert, valamint töltött tárat adtak volna a kezébe. Vagy ha nem lett volna orvosi felülvizsgálat, akkor a többszörösen gerincsérves, ne adj isten szívműtött férfit behívtak volna, akiket az első menetgyakorlat alkalmával mentő vitt volna el. A NASA projekt megjegyzése, kifejezetten szellemes volt, tetszett. Azonban ha beleolvas a katonai szolgálatra való alkalmasság megállapításának rendszeréről szóló 10/2015 HM rendeletbe megbizonyosodhat róla, hogy elég komoly és sokrétű vizsgálati rendszernek kell alávetnie magát egy szolgálatra jelentkezőnek.
Tóth Krisztián
hivatásos nem sorköteles.
B Gergő
B Gergő 10 napja
Hogyan zajlik a rendőrségtől való átszerelés?
Greasy
Greasy 10 napja
Ez jól hangzik meg minden de amikor bekerülsz és évekig a sárban alszol és szarként vagy kezelve minimálbérért akkor rájössz mennyire tuti ez igazából. Itt jól hangzik de ő a legoptimálisabb helyzetekről beszél nem az átlagról.
sza
sza 4 napja
Miért, mire számít az aki katonának jelentkezik? Reggel egy kis torna, aztán délben ebéd, delutáni szieszta, megint torna majd szabadfoglalkozás?
Dorina Gyrgyiné Resch
Nem leszek katona( se vadakat terelő juhász... 🤭😜) De kifejezetten érdekes volt ezt végig hallgatni! Köszönöm!
david jozsa
david jozsa 10 napja
Hátgerinc sérv műtét után vajon szolgálatba lehet állni?
Vince
Vince 6 órája
Offos válasz, csak mekkra véletlen, hogy itt Sopronban Józsa Dávid az rgyik legbefutottabb építész :D
david jozsa
david jozsa 9 napja
@Tamás Győri Építőmérnöki egyetemen tanulok jelenleg . Ha elvégzem és szolgálni szeretnék a Honvédségnél, akkor milyen rangrol indulok vagy hogy képzeljem el ezt?
Tamás Győri
Tamás Győri 10 napja
Tisztelt Józse Dávid! Máté jól mondta. Az egészségi felülvizsgálatra el kell vinnie magával az összes zárójelentést a sérvvel és műtéttel kapcsolatban és egy orvosi bizottság állapítja meg az alkalmasságát, amennyiben nincs semmilyen visszamaradt probléma.
Máté
Máté 10 napja
Sok mindentől függ. Ha nem maradt semmilyen egészségügyi probléma a műtét után és képes a fizikai teszt teljesítésére akkor biztos.
Pogany Rita
Pogany Rita 10 napja
Kötelező a nato -nak nevezett, amerika ra érdekében a külföldi szolgálat?? Miért nem csak a hazánkat védjük??MIT KERES AMERIKA RABLÓ HADJARATAIBAN A MAGYAR KATONA ???????
renoka renoka
renoka renoka 11 napja
Egy honvéd meg haza visz nettó.: 150-180 ezer kemény papîr forintot, sokan gondolkodnak ott is meg a rendőrségnél, hogy vészhelyzet után viszlát, főleg hogy jövőre semmi emelés nem lessz. Na szép napot.
Tamás Győri
Tamás Győri 10 napja
Tisztelt Hozzászóló! Egy közkatona illetménye, 8 általános iskolai végzettség esetén (akár már 18 évesen) nettó 183 ezer forint kafetériával, havonta. Ez kiegészül lakhatási támogatással (minimum 50 ezer ft/hó) és utazási költségtérítéssel (berlet, vagy 15 ft/km). Ez minimum 233 ezer forint nettó havi (és kezdő) juttatást jelent. Ha a közkatona rendelkezik érettségivel, akkor az illetménye 30 ezer forint nettó kiegészítő juttatással emelkedik. Gyors fejszámolás: ez 263 ezer ft/hó nettó illetmény. Tegyük fel, hogy az érettségivel a katona szerzett egy középfokú angol komplex nyelvvizsgát is. Ez további 17 ezer forint nyelvpótlékot jelent. Máris 280 ezer forint kezdő illetménynél jár a közkatona. 18 évesen, szakma nélkül. Nem említettem még a szerződéskötés után folyósított 100 ezer forint toborzópénzt, vagy a szolgálat jellegétől függő térítésmentes étkezést, a túlszolgálat, illetve a gyakorlatok pénzbeni ellentételezését. Ez egy közkatonát megillető juttatási rendszer a jogállási törvény és az illetményeket szabályzó HM rendeletek alapján.
B S
B S 11 napja
Engem az önkéntes területvédelmi tartalékos szolgálat érdekelne. Van Budapesten olyan alakulat, ahova lehetne jelentkezni?
Tamás Győri
Tamás Győri 10 napja
Tisztelt B S és Máté! Minden katonai alakulat állomány táblájához van rendelve önkéntes műveleti tartalékos beosztás, azonban a kérdező az önkéntes területvédelmi tartalékos rendszer után érdeklődött. Ebben az esetben a toborzó iroda jelentkezés esetén (Alkotás utcai, vagy akár a csepeli) leszervezi a 22/91-es NM rendelet szerinti alkalmasság vizsgálatot, a jelölt kér egy erkölcsi bizonyítványt és ha minden összeállt, a toborzó átirányítja a jelentkezőt a budapesti, vagy pest megyei területvédelmi zászlóaljhoz szerződéskötésre. További információkért javaslom a következő weboldal felkeresését (vagy egy toborzóval történő személyes konzultációt): honvedelem.hu/hirek/minden-amit-az-onkentes-tartalekos-szolgalatrol-tudni-kell.html
Máté
Máté 10 napja
Toborzó irodában fognak segíteni kiválasztani a neked megfelelő helyet. A fővárosban úgy tudom több alakulatnál is lehet önkéntes műveleti szolgálatot teljesíteni .
Rudolf Gábor
Rudolf Gábor 11 napja
Van még 25 éves felső korhatár a katonai vezető szakon, ha igen, miért?
Rudolf Gábor
Rudolf Gábor 10 napja
@Tamás Győri Tisztelt Győri Tamás! Nagyon szépen köszönöm, hogy megtisztelt válaszával! Erről a kérdésről kértem már véleményt aktív, Magyarországon állományban lévő katonától/rendőrtől (náluk is létezik ez a korhatár) és teljes bizonyossággal egyikőjük sem tudta megtippelni az okát. Ők leginkább a 'fiatalabbak könnyebb befolyásolhatóságában' illetve nagyobb fokú alkalmazkodó képességében keresték a választ. Számomra nagyon meglepő és mondhatni lesújtó volt ezzel szembesülni, amikor Magyarországra (vissza)költözés után 27 évesen továbbtanulásra adtam a fejem és külföldön szerzett katonai tapasztalatom miatt a Közszolgálati képzéseit részesítettem volna előnyben. Így viszont maradt a civil diploma, de ki tudja, lehet még úgy hozza az élet, hogy a Magyar Honvédségnek dolgozhatok így vagy úgy :) Személy szerint úgy tapasztaltam, hogy minél közelebb volt egy katona a 18as életkorhoz, annál kevésbé vette komolyan a hivatást és annál nagyobb eséllyel hagyta el a pályát.
Tamás Győri
Tamás Győri 10 napja
Tisztelt Rudolf Gábor! Jól tudja. Az NKE HHK képzéseire maximum 25 éves kora végéig lehet felvételt nyerni. Az okai roppant egyszerűek. A 4 éves képzést követően is 29 éves lesz a 25 éves tisztjelölt. Szemben a 18 évesekkel, akik 22 évesen kerülnek ki az egyetemről. Saját példámból tudom, hogy 22 évesen, ha este "levágták a karom, reggelre visszanőtt"! Egy fiatal tiszt, szakaszparancsnokként olyan terhelésnek van kitéve, amit leráz magáról. Ha 30 évesen kezdi meg valaki az ilyen jellegű szolgálatot, akkor a legaktívabb éveit már hátra hagyta. Illetve az előmeneteli láncolatba is 7-8 évvel később kapcsolódik be. És tudnám még sorolni. Remélem megérti a bevezetett és fenntartott élekori korlát hátterét.
Henrik H
Henrik H 11 napja
15:45 és 15:50 között mi hangzott el, ki vagy mi csenget az ajtón? Nem jött le nekem.
Henrik H
Henrik H 10 napja
@Tamás Győri Nem történt semmi, így már értem a viccet. Még mindig jobb mint az AVH.
Tamás Győri
Tamás Győri 10 napja
Tisztelt H Henrik! Bocsánat érte! Mondjuk úgy, honvéd poén. KNBSZ-t mondtam: Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat.
Csodálatos Macsó
Kamikázeeeeeeeeeeeee BRRRRRRR BUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUM
Miért Ne
Miért Ne 11 napja
arra kapok választ a videóból, hogy miért olyan ostoba valaki, hogy önszántából a hatalom csahoskutyájának áll? miért vállalja önként hogy parancsra gyilkol? hogy parancsra indul hódító háborúkba, csak hogy az urainak jó legyen? hogy miért harcolnak porba húzott vonalak átrajzolásáért, miközben mindkét oldalon emberek élnek? jaj, annyi kérdésem lenne még, remélem kiderül.
David Beggars
David Beggars 11 napja
Nekem az lenne a kérdésem hogy tetoválás vagy egyéb testmódosítás mennyire kizáró ok a katonasághoz való bejutáshoz ?
David Beggars
David Beggars 11 napja
@Tamás Győri Köszönöm a gyors és részletes választ !
Tamás Győri
Tamás Győri 11 napja
Tisztelt Beggars Dávid! Általánosságban a tetoválás nem kizáró ok. Pár kivétel van: arcon lévő tetoválás minden esetben kizáró tényező, illetve díszelgő beosztást nem tölthet be abban az esetben, ha bármely látható, az egyenruha által (ha csak pólót visel, azt is beleértve) nem takart helyen visel tetoválást. Látható helyen, illetve testrészen lévő módosítás, vagy testékszer szintén kizáró ok, illetve azt el kell távolítani. Hölgyek (szolíd) fülbevalója, jegy- és karikagyűrűje, illetve férfiak esetében a karikagyűrű, valamint a karóra viselése engedélyezett, kiképzési foglalkozások kivételével.
Sándor Nádudvari
Így speciálisabban a magyar különleges erőkről is szívesen látnék egy gyakori kérdéseket. Nem tudom mennyire van titkosítva, de szívesen megnéznék egy ilyet.
Gergő Bolvári
Gergő Bolvári 11 napja
"A Leopard 2 német harckocsi, amelyet az 1970-es évek elején fejlesztettek ki és 1979-ben állítottak szolgálatba." Elég korszerű, ~45 éves konstrukció :)
Gergő Bolvári
Gergő Bolvári 10 napja
@Tamás Győri így már értem, köszönöm👍
Tamás Győri
Tamás Győri 10 napja
Tisztelt Bolvári Gergő! A Leopard 2 német harckocsi ténylegesen az 1970-es években került kifejlesztésre, azonban a videóban a Leopard 2A4-es harckocsit említettem. Ez a harckocsitípus az egyik legelterjettebb a világon. Olyan országok hadrendjében szerepel, mint pl. Ausztria, Kanada, Chile, Dánia, Finnország, Németország, Görögország, Hollandia, Norvégia, Lengyelország, Portugália, Szingapúr, Svájc, Svédország, Spanyolország és így tovább. A mai A4-eseknek az alapja egy 1985-ben kifejlesztett sorozat (leopard 2, 5. széria), azonban komoly digitális rendszerekkel, autómatizálással lettek felszerelve. Vegyük például a számítógépes tűzvezető és irányzó rendszert (1985-ben még nem igazán állt rendelkezésre, és amelynek maximális tartománya 10 000m pontossága ezen a távon 20m), vagy a digitális tűzvédelmi rendszert. Azonban ezeket a harckocsikat a Magyar Honvédség lízingeli, kiképzési célból. Ahogy a videóban is említettem, ezeken a harcjárműveken készül fel a harckocsizó állomány a Leoprad 2A7+ harckocsik kezelésére. Ezek a technikai eszközök 2023-tól érkeznek hazánkba. A Leoprad 2A7+ 2010-től máig folyamatosan fejlesztett konstrukció.
Nagy Ádám
Nagy Ádám 11 napja
Ugye ma már nem kell kimerni a fingot a szobából hajnali 2 órakor?
péter varga
péter varga 9 napja
Már nem !
Gozarusan
Gozarusan 11 napja
Egy rossz lángokban álló rémálom ez a világ, amit teremtünk. Eredetileg viszont Tiszta Föld, erőszak nélkül. Namo Amitabha.
FG BASS
FG BASS 11 napja
Mindenki igyon egy felest, ha az hallja "alapvetőleg"!
FG BASS
FG BASS 10 napja
@Tamás Győri Hála az égnek én már nem iszom, de ha valaki nekiáll, csak felelősséggel ;)
Tamás Győri
Tamás Győri 10 napja
Tisztelt Hozzászóló! Köszönöm a kezdeményezést! Megtisztelő lenne, ha én járulhatnék hozzá a következő"Dallas" játék megalkotásához.
Csaba Mácsai
Csaba Mácsai 11 napja
Jó összeállítás lett, köszi
Levi baba Paksa
Levi baba Paksa 11 napja
Egy szemüveges ember lehet mesterlövész????? milyen kiképzésben részesül?????
Tamás Győri
Tamás Győri 11 napja
Tisztelt Hozzászóló! Ahogy a videóban is említettem, a legkisebb dioptria is kizárja annak lehetőségét, hogy a jelentkező lövész katonának álljon. Az alapkiképzést (6 hét) követi a lövész szakkiképzés, mely egy hosszú folyamat. Kommentben elég hosszadalmas lenne kifejteni. Javaslom keressen a youtubon honvédelmi tárgyú tartalmakat, vagy keressen fel egy toborzó irodát. Készséggel adunk felvilágosítást a képzés menetéről, összetételéről.
Kokrehel Dominik
Mennyi. Maximum suj?
Ersek Laszlo
Ersek Laszlo 9 napja
@Tamás Győri Bocsi hogy beszólok de.. kb 12 évvel ez előtt felvételiztem az akkori teszteket 90% felett teljesítettem de mivel 175 cm magas vagyok a WHO táblázat szerint 71-74 kg közötti súllyal kellett volna rendelkeznem nem pedig az akkori 96 kgval. Ezen okból a csoda WHO táblázat szerint a BMI-m 30 felett volt ami ugye a kórósan elhízott kategóriát jelenti ....senkit nem érdekelt hogy a Coopert kiválóra futottam hogy a fekvőtámasz is megvolt stb stb . Elküldtek hogy fogyjak le 10 kg utána jöjjek vissza :) .Akartam jelezni hogy voltak ott olyan jelentkezők akik a fizikait bukták de a BMI 2 vagy alatti - őket simán felvették .
Tamás Győri
Tamás Győri 11 napja
Tisztelt Kokrehel Dominik! Ahogy a magasság, a súly sincsen maximalizálva. Meg kell tudni csinálni a fizikait, illetve a BMI indexnek kell a normál tartományban lennie. De egy kiválora teljesített fizikainál az sem lesz kizáró tényező!
Vilmos János Papp
A következő videóban ST22 Lacikát hivjatok el a kamionozással kapcsolatban!
Sándor Bálint
@Vagyok Naki Mire érted, hogy spicli?
Vilmos János Papp
@Vagyok Naki Szerintem sok mindenki,elvégre elég nagy rajongó tábora van,másrészt pedig nem spicli.
Vagyok Naki
Vagyok Naki 9 napja
Ki kíváncsi arra a spiclire?
Krisztián Tóth
Blfz nél szolgáltam. Jelentkeztem. Mindenben megfeleltem. Mégsem lehettem szerződéses katona. Kezelés alatt volt a fogam. Pótlás alatt és lyukak tömése. Röviden. Szart sem jelent a katonai mult még a Blfz-ejtőernyős sem, a szép mosollyal szemben. Mosolyogjatok Magatokra szép mosollyal. - Ki mersz ugrani a helikopterből 400 méterről teljes menetfelszerelésben éjszaka? - Nem! - Akkor? - De szép a mosolyom. - Remek!!
Tamás Győri
Tamás Győri 12 napja
Tisztelt Tóth Krisztián! Minden tiszteletem az Öné és a felderítőké! Valóban egy nagyon komoly és embert próbáló hivatás ez! Azonban a törvényalkotó kimunkált egy szabályzót a bekerülés körülményeire, ami a volt és sokat látott katonákra is vonatkozik újbóli jelentkezés esetén. Tény, hogy lukas foggal, illetve az elülső fogak hiányával nem kaphat alkalmas minősítést egészségi vizsgálaton. Viszont tisztelettel kérem, ha azóta sikerült megcsináltatni a fogazatát, tegye félre a történtekből fakadó ellenszenvét és jelentkezzen újra! A Magyar Honvédségnek mindig szüksége lesz az Önéhez hasonló tapasztalattal rendelkező katonákra, hogy a fiataloknak meg tudják mutatni, "mi is a dörgés"!
Róbert Hevesi
Róbert Hevesi 12 napja
Van még valami kihirdetni való főhadnagy ? Nincs ? Akkó díííszmenet ! Értettem ! Dandár vigyázz! Díszmenet ! (trapp-trapp-trapptarapp) Oszlop a dandár törzsre, századonként egy irányjelző távközre, dandártörzs irány az egyenes, (utánam) lépés indulj ! (Pappararappararám tararaptapptattamparara............) Mialófaszvótez ?! Ez maguknak díszmenet !? Nem baj, még egyszer-kétszer ! Ráérünk. Főhadnagy ! Parancs ! Díszmenet ! Értettem ! És így tovább, és így tovább..... (kezd újra az elejét olvasni) ! A fhdgy helyett meg gondolj más színű csillagra, mert az ehhez kevés !
adathor
adathor 12 napja
Mennyi a szolgálati idő? Hány évesen mehetnèk el nyugdíjba?
Tamás Győri
Tamás Győri 12 napja
Tisztelt Hozzászóló! A szolgálati idő általánosságban heti 40 óra. A túlóra minden esetben vagy kifizetésre kerül, vagy szabadidőben megválthatja. Ebben nem ismerünk tévedést. A szolgálat felső korhatára, a mindenkori nyugdíjkorhatár. Jelenleg ugyebár a 65. életév.
László
László 12 napja
Érdekes hogy anno sorkatonának bevittek minden nyűggel, egészségügyi problémával küszködő fiatalt, ha már megállt a lábán, megfelelt... Ha akkor megfelelt, most miért nem felelne meg a sok szerencsétlen? Hajviselet: teljesen kopasz, ill. egységesen 1-2 mm- es haj nem jó?
László
László 11 napja
@Tamás Győri Kedves Tamás! Köszönöm a választ, nagyon jól megfogalmazta a lényeget. Én szándékosan sarkítottam kicsit a dolgot, hiszen a sorkatonai sorozás egy vicc kategória volt. Oké, nyilván nem vittek be vakokat, siketeket, ill. mozgássérülteket, de ettől függetlenül tényleg tág határok között besoroztak mindenkit akit lehetett. Nem hivatástudatból szolgáltak a fiatalok hanem kényszerből és ez óriási különbség, főleg úgy hogy sok értelmes feladatot nem kaptak.
Tamás Győri
Tamás Győri 12 napja
Tisztelt László! Az aktív sorkatonai szolgálat idején is megvoltak azok az egészségi korlátok, amivel nem került behívásra a fiatal. Azonban ezek a korlátok sokkal tágabbak voltak, mint a jelenlegi professzionális haderő idején. A sorkatonai szolgálat, egy alaptörvény szerinti kötelezettség volt. Célja a hadköteles korú fiatalok kiképzése és a tartalék képzés. A professzionális haderő viszont már az önkéntességen alapszik, szigorúbb bemeneteli követelményekkel. Természetesen az egészen és egységesen rövid hajviselet is elfogadott.
Roland Havasi
Roland Havasi 12 napja
A Francia idegenlégiós után észrevehető ki az igazi katona
Zoltán Csomós
Zoltán Csomós 12 napja
"... vagy a kérdés jellegétől függően a KNBSz-szel csöngetünk az ajtódon!" - még a könnyem is kicsordult, akkorát röhögtem ezen. :D De, hogy valami ide illő kérdés is legyen: Mennyire helytálló az "úr" megszólítás kiváltása a "bajtárs" megszólítással, a mai, modern Honvédségben? Hogy gyakorlati példát is említsek: megsérti-e a szolg.szab. rendelkezéseit az a katona, aki következetesen pl. "főhadnagy bajtárs" megszólítással él a "főhadnagy úr" megszólítás helyett?
Zoltán Csomós
Zoltán Csomós 12 napja
@Tamás Győri Köszönöm az információt.
Tamás Győri
Tamás Győri 12 napja
Tisztelt Csomós Zoltán! A Magyar Honvédség Szolgálati Szabályzatának kiadásáról szóló 24/2005. HM rendelet (44.1.) egyértelműen úgy fogalmaz, hogy "a katonák között az „úr”, illetve „asszony”, e mellett a szolgálati érintkezés során az „ön” megszólítást kell alkalmazni". Fentiek okán lényegében a szabályzóval ellentétesen használná a bajtárs megszólítást.
Corvinusgolyahaju2013
respekt
Attila Szabó
Attila Szabó 12 napja
A francia idegenlégióhoz való bekerüléshez szükséges elvárások illetve az ezzel kapcsolatos információk érdekelnének.
Balázs Gégény
Van róla a csatornán videó!
benjámin Tóth
benjámin Tóth 12 napja
Esetleg lesz majd orvos, a csataornán szerintem nagyon èrdekes lenne😅
sf ms
sf ms 12 napja
ezt a kamut.... a honvedseg kivulről szép és díszes belülről rohad. ugyan ez a rendőrseg is
Black Head
Black Head 12 napja
Nyilván nem fogja az igazat mondani mert akkor az a pár szerencsétlen nem vonulna be arra a pár hétre se h aztán leszereljen xD
Black Head
Black Head 12 napja
Így van!
Benji
Benji 12 napja
Tomi sokkal bátrabban beszél, mint a francia idegenlégiós Ofella Balázs
Gergő Kelemen
Gergő Kelemen 10 napja
@Benji De nagyon is van, ugyan úgy részt veszünk NATO tagként bizonyos helyzetekben pl Irak, Afganisztán.
Benji
Benji 10 napja
@Gergo Antal Igen igen, azért a honvédségben nincsen afganisztánban mászkálás, meg robbantgatás, éles fegyverrel való aktív lövöldözés stb
Gergo Antal
Gergo Antal 10 napja
Ennek szerintem az az oka, hogy azért az idegenlégióban sokkal több olyan dolgot élt át és látott, ami a sima viselkedését is teljesen megváltoztatta.Ez velejárója egy ilyen pályának, olvass bele a blogjába, én onnan levágtam hogy miért volt a viselkedése olyan amilyen.Ha megnézed, általában az ilyen komolyabb egységekbe tartozó embereknek van egy ilyen kisugárzása amit nem igazán tudsz leírni szavakkal, de találkoztam olyannal, akit ez konkrétan megijesztett.
REDbob
REDbob 11 napja
@szj1989 mondjuk ez igaz...
szj1989
szj1989 11 napja
Ne keverjük a kettőt, a magyar honvédség már csak bohóckodás
Dávid Barát
Dávid Barát 12 napja
Szeretem a csatornát alapvetően de azért azzal legyünk tisztában hogy az hogy az Úr mint mondta toborzó ..,és nem mondom hogy hazudok de sok nézőpont van és nem mindenre így válaszolt volna egy átlag katona....pláne a nők Amúgy így tovább várom a következő témát :)
Tamás Győri
Tamás Győri 12 napja
Tisztelt Barát Dávid! Megértem, hogy így gondolja. Jómagam is sokszor találkoztam - pont a toborzó tevékenységem során -, hogy mézesmadzagot húznak el egy pozícióra jelentkező előtt. Azonban ez, véleményem szerint rossz üzletpolitika. Tevékenységem során mindig törekszem a teljesen hiteles és a valósághoz legjobban közelítő tájékoztatók megtartására. Mégpedig abból a célból, hogy a felvételt nyert jelentkezőt ne érje meglepetés! Nincs is annál rosszabb, ha egy csalódott katona leszerel, mert nem azt tapasztalta, amit a toborzó elmondott neki a tájékoztatáskor. Ez olyan negatív reklám lenne, melyet sosem engedtem meg sem magamnak, sem a beosztott állománynak.
Black Head
Black Head 12 napja
Naná h nem ;D
Gábor Jakab
Gábor Jakab 12 napja
HÁBORÚ VAN !!!!!!!!!!
Traktoros Bütykös
Én jövőre megyek az alsztisztire! :D
Tamás Győri
Tamás Győri 11 napja
Kiváló elgondolás! Tisztelettel várjuk jelentkezését!
Black Head
Black Head 12 napja
🤣
Ádám Dávid Bendó
Üdvözletem! A lövészeknél van valamilyen magasságkorlátozás? Köszönöm szépen a választ!
Tamás Győri
Tamás Győri 11 napja
Tisztelt @Ádám Dávid Bendó! Akkor tökéletes! Várjuk jelentkezését a jövő évi programba!
Ádám Dávid Bendó
@Tamás Győri jelenleg 11.es vagyok,jövőre leszek végzős,úgy értettem,hogy szeptemberben jelentkezem a '22-ben induló Acélkocka képzésre.
Tamás Győri
Tamás Győri 12 napja
Tisztelt @Ádám Dávid Bendó! Az Acélkocka Altiszisztképzési Rendszer jelentkezési határideje május végén lejár. A képzés, pedig szeptemberben indul.
Ádám Dávid Bendó
@Tamás Győri köszönöm szépen a választ! Akkor örömmel jelentkezek szeptemberben az Acélkockára :) Erőt, egészséget!
Tamás Győri
Tamás Győri 12 napja
Tisztelt Bendó Ádám Dávid! Lövész beosztásnál nincs magasság korlát. Ahogy a videóban is említettem, pusztán a díszelgő beosztásoknál használják a minimum 175 cm-es magassági előírást.
Végzethegy
Végzethegy 13 napja
Olyan kérdés ,hogy van egy mechatronikus szakmám +van targoncás papírom és 2013 ott a B kategóriás jogsim ezzel milyen lehetőségem van a honvédségnél . Már voltam bent jelentkezni a szerelő pozícióra amit vissza kellet hogy mondjak de meg bántam mivel nem lett jobb a munka körülményem az ujj területen.
Tamás Győri
Tamás Győri 12 napja
Tisztelt Hozzászóló! Továbbra is várjuk azon állampolgárok jelentkezését, akik hasonló kvalitásokkal rendelkeznek, mint Ön! Javaslom, keresse fel ismét azt a toborzó irodát, ahol korábban jelentkezett. Semmi akadálya nincs az újbóli nekifutásnak!
Júlia Eckhart
Júlia Eckhart 13 napja
Mi ellen kapják a katonák az 5 oltást? Katonanőknek az egyenruha más mint a férfiaknak vagy ez csak magasabb rendekbe különbözik? Minden reggel 6 kor kell kelni és kötelező a reggeli torna?
Júlia Eckhart
Júlia Eckhart 11 napja
@Tamás Győri Köszönöm a válaszát! Már 12 éves korom óta katona szeretnék lenni, pár hónap múlva 18 leszek nagyon szeretnék csatlakozni. Mindenki szerint komoly személyiségem van és sportosztályba jártam 8 évig, ami lehet, hogy előny fizikai szempontból. Könnyen beilleszkedőnek tartom magam ugyanakkor nem vagyok bőbeszédű és hivalkodó sem. Egy fa tövében is elalszok az erdő közepén, ha olyan lenne a helyzet. Mindent határidőre megcsinálok. Remélem egyszer tagja leszek a Magyar Honvédségnek.
Tamás Győri
Tamás Győri 12 napja
Tisztelt Eckhart Júlia! Torokgyík, tetanusz, illetve gyermekkori emlékeztető oltások kerülnek beadásra kiképzést megelőzően. A gyakorló egyenruha a női és a férfi katonáknál is ugyan az a forma, pusztán a köznapi és a társasági (zakó, szövetnadrág, ing, kalap) szabása tér el, illetve a hölgyek esetében szoknya került rendszeresítésre ezekhez. Alapkiképzés során a reggeli ébresztő ideje 05:30. De ez csak a 6 hetes alapkiképzés idejére vonatkozik. Ezt követően az általános szolgálatteljesítés kezdő időpontja reggel 07:30.
Black Head
Black Head 12 napja
Alapkiképzésen igen.
Herbáldrog Kristálydrog
Netto 280 tisztként?😂 apátok faszát.
M I
M I 9 napja
Jóvanaz!
Y generation
Y generation 13 napja
Fogorvosként lehet csatlakozni a katonasághoz?
Istvan
Istvan 12 napja
Lehet .
Dávid Vadász
Dávid Vadász 13 napja
Jó lenne egy gyakori kérdések a gyakori kérdésekről.
Ficánk ol
Ficánk ol 13 napja
Bocsi, mi is a rangok most?
Komonyi Orbán Balázs
@Ficánk ol azt nem értettem, hogy Győrfi Tamás rangját kérdezed vagy a magyar rendfokozatokat...
Ficánk ol
Ficánk ol 11 napja
@Tamás Győri Tudom angolul is az angol rangokat nem vagyok tudatlan annyira!
Ficánk ol
Ficánk ol 11 napja
@Tamás Győri Tudom erre voltam kíváncsi HAAAAA WOW
Ficánk ol
Ficánk ol 11 napja
@Komonyi Orbán Balázs Mit nem értesz
Tamás Győri
Tamás Győri 12 napja
Tisztelt Hozzászóló! A Magyar Honvédségben rendszeresített rendfokozatok a következők: Legénységi állományon belül: - közkatona - őrvezető - tizedes - szakaszvezető Altisztek: - őrmester - törzsőrmester - főtörzsőrmester Zászlósok: - zászlós - törzszászlós - főtörzszászlós Tisztek: - hadnagy - főhadnagy - százados Főtisztek: - őrnagy - alezredes - ezredes Tábornokok: - dandártábornok - vezérőrnagy - altábornagy - vezérezredes
Kiss Gergő
Kiss Gergő 13 napja
Én olyan katona akarok lenni aki random sétálgat Budapest utcáin és gépkarabéllyal "vadássza a vírust"
Kiss Gergő
Kiss Gergő 12 napja
@Takker81 tudom, vicceltem
Takker81
Takker81 12 napja
Olyan katona nem létezik. Olyan viszont igen, aki járőrfeladatot lát el a közbiztonság fenntartása, az állampolgárok védelme érdekében. Mindezt a 2005-ös keltezésű szolgálati szabályzatnak megfelelően kötelezően a rendszeresített egyéni lőfegyverével teszi.
Sztanko Richard
Sztanko Richard 13 napja
Az a baj, olyan ember beszél a katonai felvételiről aki megbukna a fizikai teszten.
Tamás Győri
Tamás Győri 10 napja
Tisztelt @Tamas Valent ! Én köszönöm!
Tamas Valent
Tamas Valent 10 napja
@Tamás Győri Ez örvendetes! Akkor ott is elmúltak a régi idők.... bár én 2004 -ben voltam az utolsó előtti vonulás. Megtisztelő a válasz! Köszönöm
Tamás Győri
Tamás Győri 10 napja
Tisztelt@Tamas Valent! Ez nem csak hivatalos válasz, hanem szerencsére ez a realitás is. Nem mennék bele az indokokba. Legyen annyi elég - ha megengedi-, hogy a fizikailag alkalmatlan katonákat a rendszer nem nézi jó szemmel. A szolgálat alatti alkoholfogyasztás pedig azonnali méltatlansági eljárást és leszerelést von maga után. Ahogy mondta, már tényleg máshogy működnek a dolgok, mint régen.
Tamas Valent
Tamas Valent 10 napja
Annak örülnék ha a mi hadseregünk minimum olyan hatékony és modern lenne mint bármely régióbeli országé és nem lennénk sereghajtók. Méretben költségvetésében lakosság számában összemérhető pl a cseh. Ha ahhoz közeli erőt tud mutatni a miénk akkor már jó. A nagyhatalmak hadereje mindig erősebb lesz. Öröm hogy fejleszti a kormány a haderőt csak ne torpanjon meg soha! Legyen a múlté a ruszki baka felszerelés és szakadt szocreál múltidéző laktanya...
Tamas Valent
Tamas Valent 10 napja
@Tamás Győri ez a hivatalos válasz. A többség ennek kell megfeleljen. Sorkatona voltam, Bolyaira is jártam. Évente volt teszt. Nem részletezem. Persze ettől még lehet másképp manapság. Akkor is ha az ÜTI-k fele dagadt vagy atom alkesz volt és a reggeli sorakozóra botorkálva érkezett úgy hogy tudta mindenki mi a szitu. A th állomány nem is igyekezett védeni őket röhögtek a hátuk mögött. Nyilván ma más minden meg persze tényleg nem magas a mérce az éves fizikain....
Sipiczki Ádám
Sipiczki Ádám 13 napja
Jó lenne egy gyakori kérdések a színészetről illetve a kaszkadőri szakmáról.
Váradi Kevin
Váradi Kevin 13 napja
Nem is tudtam, hogy Ábrahám Róbert katonának állt.
killemall
killemall 13 napja
A magyar nyelvben nincs "alapvetőleg" szó, úgy mondjuk, hogy "alapvetően".
István Hornyák
4 év után 285e _( cafeterival együtt )_ Hát ez több mint szörnyű.
B. Jaca
B. Jaca 9 napja
@István Hornyák A többiek le vannak ragadva az operátor szinten, én értem, mit szeretnél mondani. Azért valljuk be, többet nem is nagyon érdemel, hisz túlzás azt mondani, hogy munkát végez, legalábbis olyat biztos nem, amire szükség van. A baj ott van, hogy sokszor sajnos más szakterületeken sem magasabb a fizetés, magas iskolai végzettséggel sem.
István Hornyák
@RobinH nem azért vagyok itt hogy bárkit meggyőzzek bármiről. felőlem bárki bármilyen szakmát választhat. 285e fizetés kezdő fizetésnek jó, de szerintem állami rendvédelmi kötelékben egy kalap xar. akinek szimpatikus ez a rendszer és lát benne potenciált, úgy sem az én véleményem a mérvadó
RobinH
RobinH 9 napja
@István Hornyák igen, de a többiek írták már, hogy "4 év után" alatt te az oktatást értetted.. Szakmai előmenetel pedig van, csak pont mint a civil életben, keményen meg kell érte dolgozni
Tóth Krisztián
@Zoltan Z boschba adnak annyit csak a faszom se megy oda. Jelenleg 162 korül keresek gyárnélkül.
István Hornyák
​@RobinH nem érted a lényeget, nem a pillanatnyi bérről van szó. amikor elkezdesz dolgozni, választasz egy szakmát, nem csak a kezdő fizetés lehet szempont hanem a szakami előmenetel is.
Asipos1990
Asipos1990 13 napja
Tisztelt Tamás! Ha két diplomával (egy bölcsész, egy pénzügyi) jelentkezem a Honvédségbe, milyen rendfokozatra, beosztásra számíthatok? Ha egyik felsőfokú végzettségem sem katonai jellegű, akkor közkatonaként indulok el? Köszönöm szépen a válaszát előre is!
Tamás Pap
Tamás Pap 9 napja
Nagy eséllyel tiszti állományba(hadnagy,főhadnagy,százados)fogsz kerülni. A rendfokozat pedig a beosztástól függ.
laszlo ferenczi
laszlo ferenczi 12 napja
Tábornok leszel.
Atesz17
Atesz17 13 napja
Kornél aszondja h hazudol igaz?
darkdreams
darkdreams 13 napja
Következőre hívjátok el kérlek Aletta Ocean-t és legyenek kérdések a felnőttiparból, tuti nézettség lenne.
Bence Kristóf Bariska
Ezazzzz GYŐR! ARABONA LÉGI EZRED!
Bence Kristóf Bariska
My bad, nem láttam az szó végi melléknévképző i-betűt
Balázs Gégény
Ez a vezetékneve...
Szergej 013
Szergej 013 13 napja
Pedig szerintem ez is nagyon gyakori kérdés: színtévesztés. Szintévesztőként milyen lehetőségeim vannak ha katona szeretnék lenni? Mert úgy tudom, hogy nem kizáró ok de nem is lehetsz 100%-an alkalmasnak minősítve (Szerintem ebből jöhetne a második rész is😁)
Szergej 013
Szergej 013 4 napja
@Tamás Győri köszönöm szépen a segítséget!!
Tamás Győri
Tamás Győri 13 napja
Tisztelt Hozzászóló! Az, hogy színtévesztéssel lehet e valaki katona, az a színlátás enyhe, vagy kifejezett zavarának megállapításán múlik. Alapvetőleg egy enyhe színlátási zavar nem befolyásolja a szolgálat vállalását, pusztán bizonyos beosztásokat (pl. lövész, tüzér) nem tölthet be a jelölt. Kifejezett zavar esetében sem kizárt a mundér, pusztán tovább csökken a betölthető beosztások köre.
bence kocsis
bence kocsis 13 napja
Mennyit kereshet havonta egy vadászpilóta?
zoltán kapusi
zoltán kapusi 12 napja
10milliót
Roland Soós
Roland Soós 13 napja
Nagyon jó lett a videó és a férfinak nagyon jó a beszélőkéje!😎 Viszont ha valaki tudja a választ kérem mondja meg, hogy az utcán meg a városbam miért igazoltatnak gyalogosokat és autósokat katonákkal egyszerre többen, gépfegyverrel a rendőrök? Nem tudom egyszerűen elképzelni,hogy mire kellhet ez ha valami nem vesz fel maszkot lelövik vagy fegyverrel fenyegetik, hogy észhesz térjen vagy ha valaki nem működik együtt, aggresszív lesz akkor lelövik, rádasuk gépfegyverrel és a sima pisztoly nem is lenne màr elég vagy sokkoló stb..?
Roland Soós
Roland Soós 13 napja
@Tamás Győri Köszönöm szépen elég alapos válasz lett és kimeríti a témát teljesen. Így már átlátom teljesen a dolgot!😌
Tamás Győri
Tamás Győri 13 napja
Tisztelt Soós Roland! Ez az utóbbi időben elég gyakran felmerülő kérdés! Megpróbálom a leg közérthetőbben (nem jogszabályi nyelvezettel) elmagyarázni. Egy magyar katonának - a járőr tevékenysége során - az egyéni lőfegyvere (kvázi védőeszköze) a gépkarabély. Nem hordunk maroklőfegyvert, sokkolót, vagy hasonlókat. A gépkarabély tartozik a katonához, ahogy a rendőrhöz a maroklőfegyver. Szóval, egy járőrszolgálatot ellátó katonánál sosem fog látni más védelmi eszközt (esetleg kiegészítő kényszerítő eszközöket). Fontos viszont hangsúlyoznom, hogy a katona a rendőr mellett nem igazoltat, nem intézkedik, pusztán biztosít. Minden, a rendőri intézkedés körébe tartozó tevékenységnek megvannak az alapszabályai, egy szimpla igazoltatásnak is (pl. a rendőr egyedül sosem intézkedik csak, ha biztosító személy is van vele.) És, mint mindenki számára ismeretes, jelenleg - a világjárvány következtében - veszélyhelyzet van elrendelve. Veszélyhelyzet során pedig az intézkedő rendőrt a katona biztosítja, mint járőrtárs (visszacsatolva a hozzászólásom első részéhez- járőrként, gépkarabéllyal). De kicsit kifordítva a kérdést: a rendőr miért intézkedik maroklőfegyverrel az oldalán? Nem azért, mert le akar lőni valakit, vagy fenyegeti vele a lakosságot. Pusztán a rendőr egyéni védőeszköze a maroklőfegyver. Tudom, hogy a lakosság szemében ez furcsa, hiszen a rendőr járőr - lőfegyverrel az oldalán - mindennapos látvány, megszokott dolog. Katona az utcán, karabéllyal pedig hazánkban szokatlan. De különleges jogrendben, különleges dolgok történnek: pl. katona járőr az utcán. Minden magyar katona a haza védelmére esküszik fel, akár az élete árán is ( A Hazáért, mindhalálig)! Egy, az utcán járőröző katona szolgálatának ellátása közben is esküjét szem előtt tartva, mindig az állampolgárok érdekében és sosem a lakosság ellen tevékenykedik!
Enikő Bánfi
Enikő Bánfi 14 napja
"2 tökös nővér 2 oldalról 5 oltást fog belédvágni" hát itt szakadtam.. xdd
Dwayne Hicks
Dwayne Hicks 10 órája
Hát ez tök pontos leírása annak ami történik. Nem röhögni! Egy kézben két tű. Ez igaz.
László Gyögy
én, aki tökös nővér vagyok :D
János Pénzes
János Pénzes 14 napja
Csendesen jegyezném meg a hajviselettel kapcsolatban: minél rövidebb, annál jobb. Gondoljatok arra mikor a gázálarcnak légmentesen kell(ene) zárnia. Ez hosszabb hajjal vagy szakállal nem fog menni...
Tamás Győri
Tamás Győri 13 napja
Tisztelt Pénzes János! Tökéletesen igaza van! Alapkiképzés idejére, valamint bizonyos szakkiképzések alkalmával a hajviseletnek a lehető legrövidebbnek kell lennie, illetve a szakáll viselése is tilos. Hisz, ahogy írta is, a vegyivédelmi kiképzés szakállal kivitelezhetetlen. Köszönöm szépen a hozzászólását!
LordOfYouToB
LordOfYouToB 14 napja
az érdekelne, hogy diplomával, alaki kiképzés nélkül lehet-e csatlakozni bármilyen formában... 285 nettó nem hangzik rosszul.
Tamás Győri
Tamás Győri 12 napja
Tisztelt @LordOfYouToB! Van lehetőség erre is, igen. Vannak úgynevezett /ha. beosztások, melyeket honvédelmi alkalmazott is betölthet (pl. Logisztikus, személyügyes, pénzügyes stb.). Azonban - nem fegyveres szolgálat lévén - az illetmény is kevesebb.
Levente Vincze
Levente Vincze 12 napja
@LordOfYouToB Igen, egyik ilyen példa a takarítás. De mivel nem a sereg kötelékében vagy, a fizetésed sem ez alapján lesz kiosztva.
LordOfYouToB
LordOfYouToB 12 napja
én arra voltam kíváncsi, hogy civilként dolgozhat-e az ember a seregnek... úgy tudom ilyesmi lehetséges.
Istvan
Istvan 12 napja
Régen ez három hónap volt.....
Tamás Győri
Tamás Győri 13 napja
Tisztelt Hozzászóló! A katonai szolgálat alapfeltétele az alapkiképzés elvégzése. Enélkül nem lehet katona, bármely diplomával is rendelkezik. Az alapkiképzés jelenleg 6 hét időtartamot ölel fel, szabad hétvégékkel. Mire elkezdi a jelölt, már be is fejezte szinte, felvértezve a katonai szolgálathoz nélkülözhetetlen alapismeretekkel. Természetesen, az előttem szólót megerősítve, ezt megelőzi a komplex alkalmassági vizsgálat, hogy egyáltalán alkalmas e a jelentkező katonai szolgálatra.
Krisztián Ivancsó
Lehetne egy ugyan ilyen videó, csak akár egy bv-s (büntetés-végrehajtásos) személlyel.
Következő
OLTÁSIGAZOLVÁNY (By:. Peti)
2:16