Sötét

A Tisza nevében 

Feliratkozás
Megtekintés 297 E
99% 12 231 94

Emberközeli történet a Tisza és Kárpátalja hulladékproblémájáról és arról miként küzd a két főszereplő és az önkéntesek az emberi felelőtlenség ellen. A Tisza forrásától egészen a Fekete-tengerig! (Feliratok: magyar, ukrán, román, angol és szlovák, szerb, orosz, német)
Fejezetek: Borzsa 03:24, Viktor telepe 05:22, Béla 08:37, Szvitlána 13:14, A patak 14:05, A szemét útja 15:49, Vásárosnamény 17:32, Tisza-tó 18:50, Duna-Tisza 22:10, Vaskapu 22:51, Duna-delta 24:24, Érkezés a Duna és tenger találkozásához 27:23, Egy halász gondolatai 30:10, A Fekete-tenger 32:42, Az iskola 34:25, Üzenet az Elnök Úrnak 37:16, Megtisztulás a patakban 41:36, A szemét újászületése 44:00, Élet a telepen 45:51, Elszalasztott lehetőség 48:12, Remény 50:42
Folyóink szennyezettsége és a probléma megoldása egyre sürgetőbb feladata lett világunknak. A Tiszát érintő műanyagszennyezés pusztítja a folyó élővilágát és elcsúfítja partjait. Viktor Bucsinszky és Franz Béla kárpátaljai környezetvédők, a hulladékprobléma enyhítése érdekében néhány éve nyitottak egy kisebb, ámde annál hatékonyabb hulladékkezelő udvart, ahol a szelektív hulladékot csoportosítják. A filmben a rendező személyesen kíséri végig küzdelmes hétköznapjaikat. Kézen fogja a nézőt és elviszi magával Kárpátaljára, majd egészen a Duna-deltáig és a Fekete-tengerig. Bemutatja a főszereplők céljait, motivációját és azt is, hogy missziójuk során milyen nehézségekbe ütköznek. A film további történetei során a kárpátaljai hulladékprobléma okaira is fény derül. A film egyik fő célja, hogy szemléltesse a pozitív szándékot és igyekezetet, amit magyar és ukrán aktivisták tesznek a probléma megoldásáért. A film végigkíséri a hulladék útját a forrástól egészen a Fekete-tengerig, amely során a néző saját szemével láthatja, hogy ez a probléma nem csupán egy nemzetet, hanem a Kárpát-medence összes országát érinti. Mindannyian kivesszük a részünket a szennyezésben és mindenhol vannak törekvések a felszámolására is. De ahhoz, hogy változás történjen mindenkinek tennie és változtatnia kell - és minden egyes ember tehet a probléma felszámolásáért. De vannak helyzetek, amikor a hétköznapi emberek és a szervezetek tehetetlenek. Ilyen például a rahói szeméttelep problémája, közvetlenül a Tisza partján. Ezért fordul a rendező Ukrajna elnökéhez Volodimir Zelenszkijhez. Maga a film egy üzenet az elnökhöz, a Tisza nevében.
A film fő célja, hogy megértsük a problémát, és azt is, hogy milyen felelősséggel tartozunk a természet, a folyóink, tengereink iránt. Emellett megoldást próbál mutatni arra is, hogy mi emberek mit tehetünk azért, hogy a helyzet változzon. Mindezt egy aktuális és nagyon közeli helyszínen Kárpátalján. Az film nem hibáztat, nem felelősöket keres. Hanem biztat és remél. Történeteivel és megközelítésével emberközeli és életszerű.
A filmet rendezte, írta, fényképezte és vágta Ljasuk Dimitry
dimitryfilms
Köszönet a szereplőknek:
Viktor Buchynskyy | mérnök, öko-aktivista (Ukrajna, Kárpátalja)
Franz Béla | öko-aktivista (Ukrajna, Kárpátalja)
Svitlana Dzhunzhyk | öko-aktivista (Ukrajna, Kárpátalja)
Jevgenyíj Leskiv | műsorvezető (Ukrajna, Kijev)
Uncu Dumitru | halász (Románia, Duna-delta)
Cirpian Safca | túravezető (Románia, Duna-delta)
Keszler Mária | pedagógus (Ukrajna, Kárpátalja)
Oleh Suprunenko | újságíró (Ukrajna, Kárpátalja)
Iszák György | mérnök (Ukrajna, Kárpátalja)
Szabó Gábor | nyugdíjas (Ukrajna, Kárpátalja)
Köszönet kutatómunkáért és fordításért:
Olasz-Hartyanyi Nikoletta | kutatómunka (Magyarország)
Barta Irén | ukrán és orosz nyelv (Ukrajna, Kárpátalja)
Ștefan Crâsta | román nyelv (Magyarország)
Radványi Éva | angol nyelv (Magyarország)
Kántor Tamás | angol nyelv (Magyarország)
Megyery Friederike | német nyelv (Magyarország)
Kolár Heléna | szerb nyelv (Szerbia, Vajdaság)
Hámori Roland | szlovák nyelv (Szlovákia, Felvidék)
Köszönet a segítségért:
Dr. Borsos Anikó | Édesanyám
Tasi Zoltán | art director (Anglia)
Tarsoly Zsolt | útitárs, munkatárs
Pokorny Zsófia | angol script, munkatárs
Külön köszönet az előadóművészeknek:
Khrystyna Soloviy | Несе Галя воду (Ukrajna)
Peter Nalitch | La-la song (Oroszország)
Randevu | Гуцулка Ксеня (Ukrajna)
Artlist.io | a film összes többi zenéje
További köszönet:
Alice Csizmadi | Cu Apele Curate (Románia)
Tiszai PET Kupa (Magyarország)
Lovas Attila és Fejes Lőrinc | KÖTIVÍZIG
Vendel Zsolt | NHSZ Tiszafüred
És a Pozitivo Digital csapatának
#environment #pollution #környezetvédelem #tisza #blacksea #danube #duna #dunadelta #transcarpatia #plasticpollution
#ljasukdimitry

Film és animáció

Közzététel:

 

2021.márc.31.

Megosztás:

Megosztás:

Letöltés:

Betöltés.....

Hozzáadás:

Kedvencek
Megnézendő videók
Megjegyzés 1 000   
Ljasuk Dimitry
Ljasuk Dimitry Hónapja
FIGYELEM: Nagyon sokan jeleztétek, hogy szeretnétek támogatni Viktor és Béla misszióját. Ezért létrehoztam egy-egy adománygyűjtő oldalt, ahol külön tudtok mindkettőjüknek pénzadományt küldeni 10 USD-től akár 3000-ig. Íme VIKTOR ADOMÁNY OLDALA: www.donably.com/viktor-buchynskyy-szines-tartalyok-transcarpathia és BÉLA ADOMÁNY OLDALA: www.donably.com/francz-bela-korosmezo-transcarpathia-adomany Úgy működik, mint egy egyszerű kártyás fizetés, blokkot is kaptok. Egy-egy gyűjtőszámlán gyűlik az adomány, amit a Barion rendszere tovább utal Viktor és Béla ukrán bankszámlájára. Mindent szabályosan és legálisan. Nagyon köszönöm az ő nevükben is a támogatásotok, segítségetek! Segítsünk nekik, hogy ezáltal is tisztább legyen a Tisza és Kárpátalja! Üdv.: Dimi
istvan kovalik
Jaj de jó hogy ezt feltetted mert mindenféleképpen küldeni akarok pénzt hogy segítsek ezeknek a csodálatos,IGAZ embereknek.Üdvözlet Békéscsabáról.
Gabor Schaffer
Gabor Schaffer 13 napja
van esetleg Ukran hangala (naralt valtozata a videonak?!) Eljutattnam 1-2 kievi kornyezetvedo csapatnak, hatha valami tortenik!
Raynor9899
Raynor9899 20 napja
Nagyon jó lett köszönöm.Érdemes ezt az oldalt is megnézned és syncronizálnod magatdat vagyis a csatornádat rajta lbry.tv/youtube odysee.com
László Blue
László Blue Hónapja
Ukrajnába miért nincs szemét szedés? Abból is minden második 2€ el lehet lopni. Ráadásul az Unió is ad rá, politikai haszonszerzés celjából. Mert hát se ide, se oda nem tartozik, ráadásul a 2/3 nem is oda tartozik, nagy katyvasz az egész.. De ez másik story..
Threshold42
Threshold42 Hónapja
Köszönöm Dimitry! Már vártam a lehetőséget. A Tisza mellett nőttem fel, Csongrádon, a Körös-Toroknál. Mondhatni a Tiszában tanultam meg úszni, akkor még igazi szőke volt. Szívbe markoló volt látni a tényeket... Nagyon remélem, hogy sikerül változtatni ezen, mert kell! Ezer köszönet a munkádért és Viktor, Béla munkájáért is!
Зайчук Василий
Цей фільм дуже яскраво виразив ,,ВАРВАРСЬКЕ,, відношення Українців до екології та природи в якій ми живемо. Більшість людей навіть незадумуються про те щоб розділяти сміття, це стосується не тільки Закарпаття а й великих міст України. Київ, Харків, Одеса, Дніпро.............. більше ніж 90% сміттєвих відходів вивозять просто на сміттєзвалища, ніхто їх несортує!!! це все ,,ЕЛЮЗІЯ,, принцип дуже простий, приїзжає сміттєвоз загружає контейнер (бак) із сміттям і все разом вивозить за місто, там і скло і органіка і пластик і папір і лампочки, батарейки, металеві банки...................................... і т.д. Нажаль за такою схомою сміттєві відходи просто викидають у навколишнє середовища, головне щоб подалі від житлових масивів. Маю надію що все зміниться на краще, буде запроваджена програма по збереженню екології, колись почнуть будувати сміттєпереробні заводи і у нас в Україні, як скажімо це роблять в Німеччині, Швеції, Швейцарії......... Самі люди мають усвідомити загрозу і страшні наслідки від пластику та поліетилену, і тоді кожен буде розділяти ще невиходячи з квартири, або дому. Ще раз дуже Дякую автору за фільм, було дуже цікаво!!!
Márton K
Márton K 7 napja
Nagyszerű munka mind a videó, mind ami mögötte van, a nemes célok. Egyet azonban jobb szem előtt tartani. Ha így folytatja az emberiség, amit művel, akkor 50-100 év múlva a műanyagprobléma el fog törpülni a globális felmelegedés, a túlnépesedés és az erdők pusztítása miatti problémákhoz képest. Lehet ilyen látványosan szomorú képeket csinálni a szemétproblémáról, de úgy vélem, hogy ezzel fókuszt tévesztünk. Azt a pénzt, energiát, kampányt, időt, politikát stb. a súlyosabb hatással járó problémák megoldására kellene fordítani. Lehet mondani, hogy ezek ellen párhuzamosan is lehet harcolni, de mindenki erőforrása véges. Ne értsétek félre, ezt is támogatom, csak attól félek, hogy a szemétszedés, szelektív gyűjtés tevékenységekkel sokan le fogják tudni a természetvédelmi kötelességüket, ami viszont nem elégséges.
K.Kristóf
K.Kristóf 9 napja
Páromat idézném miután megneztük a filmet:,, Engem nem kell nyaralni vinned, menjünk inkább segíteni a Tiszához! '' Köszönjük a munkátokat, hiába van tisztában az ember a dolgokkal és tesz is érte a maga kis módján, jó az ha szembe jön az élet és istenesen pofán vágja. Üdv: 2 Balatoni
оксана ларина
Köszönöm szépen!!!
xSHAMERx
xSHAMERx 11 napja
Дякую вам!
Tetyana
Tetyana 12 napja
😭😭😭
Gézáné Renge
Gézáné Renge 12 napja
Srácok, javasolnám, hogy a tv-v el építsetek ki jó kapcsolatot, hogy hajlandők legyenek reklámok közzétételére, jótékonysági alapon. Ennyit ők is megtehetnének a környezet szebbé tételéért.
Sanyi Puzsér
Sanyi Puzsér 12 napja
Ötödik osztályban a Dunáról és a Tiszáról tanulunk. Gondoltam , hogy kissé színesebbé teszem az órát egy-két "jólirányzott" videóval. Ezt a filmet a gyerekek otthoni feladat keretében már látták, így megkerestem azt a részt , amit a Tisza és a Duna torkolatánál készítettél.Nagyon tetszett , így elkezdtem a többi részt is "falni" Hihetetlen természet szereteted , annyira kézzelfogható volt pl. a hortobágyi résznél , hogy elgondolkodtam..."Ez az ember szerintem itt élhetett" Dimitry, Dimitry...hm , ismerős név, göndör haj...egyszer csak beugrott!!! Hisz ez a kis Dimitry a 80-as évekből a kisújszállási Arany iskolából! Rákerestem és tényleg!!! Alattam jártál egy osztállyal és te is tesis voltál , mint én! Milyen kicsi a világ! Ha egyszer esetleg Eger környékén jársz, vendégem vagy egy finom, tüzes egri vörösborra! Üdvözlettel : Puzsér Sándor , egy volt "Aranyos"
Ljasuk Dimitry
Helló Sándor! Köszönöm a motiváló sorokat és igen, én voltam az a göndör srác az Aranyból! 7 évig éltünk Kisújszálláson, ott kezdtem az általános iskolát és csupa-csupa jó emlékem van a mezővárosból. Szerettem ott élni, ráadásul az Öcsém is ott született! Sok év után tavaly szeptemberben jártam a városban, takarosabb lett, szép! Jó volt látni! Beugrok ha arra járok! üdv: Dimi
Светлана Абрикосовна
Ворюгам у власти некогда , спешат побольше награбить !а после них хоть потоп!!!!!
Sergey Perun
Sergey Perun 13 napja
Дякую за вашу роботу! Обовязково переведіть на український, або знайдіть хто це зробить. Я і впевнений що багато інших поширать це відео. привіт з Виноградова!
Ljasuk Dimitry
Ljasuk Dimitry 13 napja
Дякую! У перекладі українською мовою є напис. Його потрібно ввімкнути. Буде також синхронізація.
Stepan Chukran
Stepan Chukran 15 napja
Jó kezdés ahhoz hogy az ember ne akarjon szemetelni. Minden család döntést kell hogy hozzon magának. Majd lesz nèhány pèlda, ho
Tamás Sándor
Tamás Sándor 15 napja
Kedves Dimitry! Nagyra értékelendő és tiszteletre méltó, hogy egy ekkora értékért mint a Tisza minezt megtetted és sok ember figyelmét felkeltetted. Remélem eljút olyan emberekhez akik ebben jelentős és megfelelő lépéseket tudnak hozni! Ott van nekük Áder János köztársasági elnök úr, ő is bizonyosan mellé állna az ügyünkhöz. Remélem eljút hozzá is a videód. Mivel ez az emberek közös ügye! Én 40 évesen még emlékszem milyen gyönyörű volt a Tisza, édesapámmal sokszor voltam halászni. Az árterek tiszták voltak, voltak szakadó partok ahol rengeteg fecske élt, sok halat fogtak a horgászok és halászok, sokan jártak fürdeni és kikapcsolódni mert gyönyörü volt és sokan szerették. A mai fiatalok közül van olyan aki évek óta nem látta a Tiszát hiába a kert alatt folyik. Feledésbe merült. Remélem a folytatásban már egy szebb Tiszát mutatsz nekünk. Megkérek mindenkit ossza meg ismerőseivel, mert csak összefogással tehetünk a szemét ellen.
Levente Bökönyi
Egyszerű a megoldás! A lopott földet, Kárpátalját - amihez az Ukrajna nevű mesterséges képződménynek csak 30 éve van némi köze - adják vissza és mi majd rendet fogunk tartatani azon a területen, ahol több min 1000 évig rendet tartottunk. Előbb utóbb igy is, úgy ez lesz, de minál hamarabb annál kevesebb kárt tudnak okozni.
Calver Fürge
Calver Fürge 18 napja
Szomorú film és sajnos minden folyóról a világon le lehetne forgatni ugyan ezt. Szörnyű ez a fogyasztói társadalom és a sok felelőtlen ember. Mint környezetet szerető ember és horgász próbálok mindent megtenni a szemét ellen magam is.
Gábor Havrincsák
Lesújtó. Nagyon jól sikerült film.
Sve Bor
Sve Bor 19 napja
Боже мій!!!!????Це ж як потрібно ненавидить такий чудовий край такі райські місця щоб перетворити їх на смітник.Вихід один.Повністю виселити ціх варварів як у війну позаганяти в товарняки і вивезти назавжди у безвість.......
Vasil Chernychko
30 років тому ми пили воду із річки Боржава дійсно зараз купатися гидко і зробили з потічками ми самі . Жителі басейну Карпатських рік .
Róbert Burány
Róbert Burány 19 napja
Tiszteletem nektek nagy lépés ez a környezetvédés érdekében, úgy gondolom már az iskolában kellene elkezdeni. Mindenek előtt a tanügyi dolgozókat is , felkell késziteni (tisztelet a kivételnek) meg kell a társadalmat tanitani még nem késő .Sok sikert a továbbiakban !
Ростислав Пужаковський
Дякую за фільм, за ідею і за заклики!
Dávid Zoltán
Dávid Zoltán 20 napja
Gratulálok honfitárs testvérem. Nagyon büszke vagyok rád. Üdvözlettel Brüsszelböl.
Andriy Stehnovych
Гарне та корисне відео. Але на мою думку президент Зеленський не відреагує на ваш заклик та підписані угоди швидше всього українська сторона не виконуватиме у кращому випадку виконуватиме на 20% - 30%. Чудове вирішення проблеми з пластиковими пляшками вирішують країни Скандинавії і Балтії. Я це бачив в Естонії. Тобто ви можете здати пусту пляшку. Працює це так, Виробник напою враховує в ціну 10 центів за пляшку. На самій пляшці є знак, який повідомляє вас про те, що ця пляшка при здачі коштує тих ж таки 10 центів. Ви йдете в спеціальне приміщення, яке знаходиться біля супермаркету, там стоїть апарат в який ви закладаєте вашу порожню пляшку. Апарат прокручує і просвітлює пляшку декілька раз, до поки не знайде позначення з поверненням ( тобто пляшки не естонських виробників ви не здасте). Якщо знаходить, то показує вам на табло суму за пляшку. Ви можете продовжувати закладати пляшки, якщо ще маєте, а якщо ні то тиснете на кнопку , закінчити операцію і вам апарат видає чек на суму зданої тари. Ви цей чек можете використати лише в тому супермаркеті, при якому є цей приймальний пункт. Тобто ви можете взяти товар на суму чека, чи якщо вам потрібно, то виміняти на готівку. Якщо б ця система працювала в Україні, і за пляшку давали б хоча б 1 ₴, то Рахівський смітник, який ви показали, почистили б до одного тижня. А саме головне, нове сміття у вигляді пластикових пляшок не з'являлося б знову. У 2018 році я працював у Мадярщині, але там пластикова тара йде на сміття, як і в Україні, не знаю як зараз. Робити розрахунок лише на сумління людей, мягко кажучи, це не працює. Не санкціоновані смітники теж бачив у Мадярщині, що правда не таких загрозливих маштабів, як у Рахові але все ж таки теж є. Я особисто стараюсь дотримуватись слів із Біблії: Обявлення Ів. Богослова 11:18 " ....... , хто Ймення Твого боїться малим і великим, І ЗНИЩИТИ ТИХ, ХТО НИЩИТЬ ЗЕМЛЮ.".
Andriy Stehnovych
@Ljasuk Dimitry дякую. Та проблема набагато глибша, а ніж те що можна побачити у твоєму відео. Кажуть що більшість готелів і будинків відпочинку у Рахові не мають каналізації з фільтруванням стічних вод. І цей весь непотріб потрапляє в потічки а потім і в Тису. Так що приємного мало. До того тут застосувати твоє правило, що відповідає кожен, я і ти, не діє, бо як ми можемо вплинути на ці процеси? А от влада тут пов'язана прямо, так як видає документи на будівництво і контролює дотримання усіх норм. Вони не можуть не знати про такі порушення.
Ljasuk Dimitry
Ljasuk Dimitry 20 napja
ти правий!
Kerek E Föld Szülöttei
Csoda, hogy itt is a díjazatlan, de mosolygószemű év és élet emberei a mindennapi őrangyalaink!
Jusztitia Igazsagos
Csodálatos tevékenységet végeznek. Hála nekik a jövő nemzedéke nevében!
Spanish Mapper
Spanish Mapper 23 napja
Kárpátalja Magyarország!!!
puding140
puding140 23 napja
minden csatornanak kutya kotelessege lenne ezt fomusoridoben leadni. miert nem tortenik ez meg?
bodza
bodza 23 napja
Döbbenetes, köszönöm a munkádat! Ez egy üvöltés azoknak, akiknek valamit cselekedni kellene. Persze, mi, átlagemberek tudjuk a dolgunkat.
Szabolcs Molnár
Nekünk ezt vetitették a föld napján a siuliban :D
İbrahim İzol
İbrahim İzol 24 napja
Amazing!!! 👏👏👏
György Kulcsár
Szia! :) Mélyen gratulálok Dimitri és a stábnak a segítőidnek is! Óriási vagy és amit teszel,tesztek mindannyian a Magyar értékekért a Földért értünk! Sokan vagyunk akiket motiválsz,erőt adsz a munkáddal művészi tetteiddel.Erőt és egészséget kívánok és nagyon köszönjük! Béke és Áldás veled,melletted!
vanyaDJ
vanyaDJ 25 napja
Чому наші телеканали непоказують ваш сюжет! Зверніться до них прошу вас!
vanyaDJ
vanyaDJ 25 napja
@Ljasuk Dimitry Зробіть короткий відео-тизер на українській мові.
Ljasuk Dimitry
Ljasuk Dimitry 25 napja
Я планую. Сподіваюся, це буде успішно.
Sáfár Pál
Sáfár Pál 25 napja
Nem hittem volna, hogy egy természetfilm fel tud kavarni annyira érzelmileg, hogy megkönnyezzem, de ez olyan volt... 😢😢😢
StopRazvod
StopRazvod 25 napja
Спасибо Вам за фильм и за Вашу деятельность. Нет условий для переработки мусора. Это должно быть на общегосударственном уровне. Также как и культура по отношению к природе и своим отходам. Книги кстати Виктору можно продавать, на Мешке например или на местном аналоге.
SLΛVKO
SLΛVKO 25 napja
Filling big shame, when watching this video...hope people in my country hear your message !! And we all together will solve this global problem.
Lara Szabó
Lara Szabó 25 napja
😭😢😭😢
Maci Kutya46
Maci Kutya46 25 napja
15:8 ennek a zenének mi a címe? Nagyon tetszik!!!!!! :3
Ljasuk Dimitry
Ljasuk Dimitry 25 napja
Én is imádom, nem tudok vele betelni és pont illett a filmem képsoraihoz is. Amikor forgatok akkor már magammal szoktam vinni a kiválasztott zenéket és rongyosra hallgatom őket, hogy fényképezés közben is a hatásuk alatt legyek, segítenek a komponálásban, ihletben, érzések megélésében. Íme a zene: artlist.io/song/54271/birthplace Üdv.:Dimi
petersm1995
petersm1995 25 napja
Dear Dimitr, HKedves Dimitr, Hogy tudok kapcsolatba lépni veled ? Angol újságíró vagyok és ay editrom nagyon szeretne egy cikket írni erről a történetről. Köszönöm:)
Ljasuk Dimitry
Ljasuk Dimitry 25 napja
Dear Peter, as I wrote you before, just please write me on messenger and I will send you my contact. facebook.com/dimitryfilms I will be happy to talk with you! Dimitry
Viktoria Szoke
Viktoria Szoke 25 napja
Köszönjük neked ezt a filmet! ❤️
Jánosné Bozorádi
Fájdalmas látni szeretett folyónk szándékos pusztítását!
Сергій Онисько
Дивився і читав Та добре було б перекласти і на українську
Zoltán Köteles
Azt szeretném megkérdezni, hogy nem lett megvágva a hang? Korábban néztem, és úgy emlékszem, hogy fordítva lett, amit a halász mond a 31:40 tájékán. ( A hozzászólásomat lehet egyébként törölni, csak kíváncsivá tett ez a lehetséges változás.
Zoltán Köteles
@Ljasuk Dimitry Kedves Dimi! A rejtély megoldva :) Békésen a Református Gimiben tanítok. 1-1 filmrészlet gyakran többet ér, mint 45 perc okítás. A leghatékonyabb persze a saját tapasztalás. Szertettel kívánok kitartást a küldetésedhez Föld napján. Üdvözlettel: Zoltán
Ljasuk Dimitry
Ljasuk Dimitry 25 napja
@Zoltán Köteles Zoli ha bekapcsoljátok a feliratot (8 nyelven van) akkor a magyarra állítva minden idegen nyelven elhangzott mondat megjelenik magyarul feliratban. (kis fogaskerék a jobb alsó sarokban a lejátszóban, illetve a mellette található CC ikon gomb) És így olvasható az is, amit a román halász, Uncu Dumitru mond. Nagyon nagy örömmel tölt el, hogy házi feladat lett a filmemből! Óriási megtiszteltetés, köszönöm szépen!!! Azt hiszem büszkék lennének rám egykori pedagógusok, akik tanítottak :) Nagyon sokat köszönhetek nekik a világról kialakított képemmel kapcsolatosan! Melyik középsuliban tanítasz? Üdv a diákoknak!!!! :) Köszönöm, hogy megnézik a filmem! Dimi
Zoltán Köteles
@Ljasuk Dimitry Tanár vagyok egy középsuliban, és a filmhez kapcsolódóan ( hogy tényleg megnézzék) összeállítottam egy kérdéssort a diákoknak. Ott szerepelt az a kérdés, hogy miként vélekedik a halász a románok mentalitásáról. A halász azt mondja, hogy előbb elpusztítanak vmit, és azután újraépítik. Ma újfent megnéztem, de most csak románul hangzik el a mondat. Köszönöm a választ, a filmet, a környezetünkért tett munkát! Üdvözlettel: Köteles Zoli
Ljasuk Dimitry
Ljasuk Dimitry 26 napja
Szia Zoltán, nem nem lett vágva, módosítva a feltöltés óta. Mire emlékeztél? Üdv.:Dimi
Ruhabolt Berguson Kft.
Hol lehetne támogatni ezt a projektet? Van ehhez valami alapítvány? vagy számlaszám?
Ljasuk Dimitry
Ljasuk Dimitry 26 napja
Szia, pont itt a kiemelt kommentemben adom meg az adománygyűjtő oldalak linkjeit, amiben Viktornak és Bélának is segítheted a misszióját! Előre is köszönöm az ő nevükben is!!! Üdv.:Dimi
Gábor Cserjés
Gábor Cserjés 26 napja
Szörnyű hogy ezt 2021 ben nem tudjuk kontrollálni. Elég felháborító hogy nez ki a természet. Sajnos nem jo fele haladunk A héten lattam a netflixen a Seaspiracy-t es most ezt..... Aht hiszem nem eszem több tengeri halat ezutan. Itthon szelektíven gyujtjuk a szemetet evek ota. Maximális tisztelet akik próbálnak tenni ez ellen. Köszönjuk a videót. Megy a támogatás. Udv Gábor
Ágnes Ágnes
Ágnes Ágnes 26 napja
Kedves Dimitry! Hálásan köszönjük a ti és az összes segítő munkáját, és hogy elkészült ez a film, terjesztem, hogy lássák, tudjanak róla minél többen!
Boti Bartha
Boti Bartha 26 napja
En kèsz voltam lefeküdni itt a vilàg màsik felèn. De vègig nèztem. Ès szomoru es ugyanakkor örvendek látni magyar testvèreket fantasztikus dolgokat csinàlni. Üdvözlök mindenkit. The support for this video is amazing to see , so many people from different countries realizing that we all need to do better . Thank you!
Pavlo Kasperskyi
Відео має субтитри українською
Ljasuk Dimitry
Ljasuk Dimitry 27 napja
так, його потрібно ввімкнути
Anikó Kovács
Anikó Kovács 27 napja
Ezt a filmet mindenkinek látnia kell! Az iskolában is megnézzük a gyerekekkel. Köszönöm Neked!
Gábor Bocskay
Gábor Bocskay 27 napja
Dimitry, nem tudom ismered-e a The Ocean Cleanup Interceptor nevű önműködő szerkezetét, de elnézve a videót sajnos a Tisza felső szakaszán lenne létjogosultsága egy ilyennek. hurun.info/to/vide/dqSBrq2Zupqj2Zo.html
agnika 28
agnika 28 28 napja
Felfoghatatlan, hogy egyes kormányok milyen felelőtlen módon kezelik, illetve épp hogy NEM a szemét szelektív gyűjtését. Borzasztó, miként teszik az emberek tönkre a saját környezetüket. Ezt hagyjuk a gyerekeinkre? Ezt a példát látják? Meddig még? Döbbenet, hogy 2021-ben erre nincs megoldás.
László Molnár
💖
1 moroska
1 moroska 28 napja
Emberek! 260ezer megtekintes utan cirka 100-100db adakozo? Huzzunk mar bele!👍
balazs kvcs
balazs kvcs 22 napja
ha paypal al is lehetne fizetni szerintem több lenne..
istván cseh
istván cseh 28 napja
profi,lenyűgöző,ötvözet,feltaláló képességet serkentő.Mindent bele.......!!
Ferenc Szakály
Ferenc Szakály 28 napja
Érdekes... Hogy fb rol tiltották
Ferenc Szakály
Ferenc Szakály 28 napja
Legalabb már tudom kinek a munkásságát kell kövessem 🤷Hasonlóan jó és határozott filmeket 👌Ígérem, hogy ezután ahol tudok ott teszek a szelektív gyűjtés érdekében ha már másban nem tudok segíteni
Ljasuk Dimitry
Ljasuk Dimitry 28 napja
​@Ferenc Szakály Persze, jó ha minél többen osztják, de amíg az én csatornámon van, amit én készítettem, addig tudok válaszolni a kommentekre, tudok segíteni, vagy létrehozni gyűjtést a szereplőnek. Arról nem is beszélve, hogy az az ember x követőt szerzett és x forintot az én munkámból. Ez így rendben van? Szerintem nem. De neked nagyon köszönöm, hogy megnézted és értékelted!
Ferenc Szakály
Ferenc Szakály 28 napja
Mindenesetre utanna nézek pécsen hol tudok jelentkezni önkéntesnek egy ilyen szemetszedo túrára.
Ferenc Szakály
Ferenc Szakály 28 napja
@Ljasuk Dimitry ááá.... A költő... 1:hatalmas tiszteletem a filmért... Soha senki nem tudott rá venni, hogy nézzék végig bármilyen dokumentumfilmet.....mostanáig... Értem, hogy az engedélye viszont valahol jó hogy "bűnözött"abbol ki indulva hogy amint meg osztottam 4en osztották. Peddig nem szokták a bejegyzésem... Szerintem minél több emberhez jut el annál jobb. 🤷Mindegy az milyen platform....
Ljasuk Dimitry
Ljasuk Dimitry 28 napja
Közel félmillióan nézték ott meg a filmet (aminek alapvetően örültem volna de), amivel gondolom pénzt is keresett az illető a hirdetésekből - miközben én fizetem a jogdíjakat a zeneszerzőknek a saját pénzemből a filmem után, amit nem azért készítettem, hogy pénzt keressek vele.... Ez nagyon pofátlan! Ismerőseim hívták fel rá a figyelmet, hogy tudok-e erről és adtam-e engedélyt... hát nagyon meglepődtem...
Zebu
Zebu 28 napja
Kedves Ljasuk! Az Ön tevékenysége olyan, mint a Bartók rádió. Igazi érték! Köszönöm!!!
Fagaras Andrei
Fagaras Andrei 29 napja
Dear Dimitry! I am from Tîrgu Mureș(Marosvasarhely), Romania🇷🇴. I just find out your yt channel and I just can say that, I appreciate all your work! I am 22 years old, but I know that in my next years, I will try my best to slow down the pollution, starting with my small town. And you are absolutely right with the river Mures, which is very polluted...Is too sad to see what s happening all around the world, but we have to change this! We are guilty, but we are also the ones who must change the fate of this planet!!! To let’s do this! We have to hope but in same time we must do something!
Дмитрий Коваль
Простите, но этому Говну, которое к сожалению является нашим президентом, глубоко плевать на эту проблему. Ему в принципе плевать на все, что касается Украины, и мира в целом. 🇺🇦👍
Eduard T
Eduard T 29 napja
Господин зеленский нас.. Л на народ Украины и Венгрии тоже
petersm1995
petersm1995 29 napja
Kedves Dimitr, Hogy tudok kapcsolatba lépni veled ? Angol újságíró vagyok és ay editrom nagyon szeretne egy cikket írni erről a történetről. Köszönöm:)
Hot music
Hot music 29 napja
Я живу в Хусті на березі річки Хуст і Ріка мусора повно пливе з обох річок, дуже не приємно
Ljasuk Dimitry
Ljasuk Dimitry 29 napja
Я знаю, що це бачив...
#ZASUPERVLOG
#ZASUPERVLOG 29 napja
Далеко ходить не надо. Я живу в городе Szeged. Стоит вытйти за черту города то повсюде нелегальные свалки. Заметил много алюминиых банок и особенно много пластиковых бутылок от пива. Думал заняться сбором и утилизацией пластика, но так и не смог найти пункт приема пластиковых отходов.
Budapest ok
Budapest ok 29 napja
Удалось за 30 лет "независимости" превратить прекрасную страну Украина в помойку. А ещё и леса в Карпатах уничтожают.
Bromelia Brolemia
Szomorú és gyönyörű film! Engem különösen dühít, mert utálom ha bárki bárhol szemetel. Már idős vagyok, de én emlékszem a gyerekkoromra is, soha semmit nem dobtam el az utcán. Ma is időnként tabula rázavan a bevásárlót kosaramt ürítem, blokk, egyéb papír hulladék. Egyszerűen eszembe sem jut, hogy az utcán dobjak el valamit. A panel lakásom konyhája nem eg nagy méret, de aszemetet szelektíven gyűjtöm. Én is a Tisza szerelmesevagyok szegedi révén Nagyon hasznos, és tanulságos a film, a TV-ben a sok hülyeség helyett fontosabb lenne ilyen és hasonló dolgokat vetíteni.
Irene Ivanova&Smerekovskaya
пускай ОРБАН ШТОРМИТ украинцев и ОТКАЗЫ ВО ВЬЕЗДЕ--- в отказе украинцам.. Ето Недопустимо
james bond
james bond Hónapja
Vajon miért nem az üditö gyárak kapujánál csöngettetek? Nem kellene inkább megszüntetni a müanyag üveg gyártást? Az üditös gyárak milliárdokat kaszálnak és töltik a löttyöket a müanyagba. Mi pedig válogatjuk a szemetet (és még fizetünk is nekik) a milliós nyereséget termelö újrahasznosítoknak. Hány kuka legyen még a lakásomban? Èn vagyok mindenért a hibás? Na persze. Mindent a vevövel fizettetnek meg. Már nem egy kukás kocsi járja a utcát , hanem 3. (munkahely teremtés, vagy még több kipufogógáz?) Nem lelkizni kell hanem nevelni. 4 magyar üveg begyüjtése( akkor már kicsit megnyugodott a kis magyar nemzeti szivünk).A sok szimbólum é spátosz nem sokat ér. Ámen Biztos rákeresett a filmre az ukrán miniszterelnök és elpirulva intézkedett. :-D Borítsatok egy teherautónyi szemetet a háza elé, Na az lenne valamire jó.
Edina Budai
Edina Budai Hónapja
20 éve szelektàlok, nem veszek flakonos vizet. Szégyen, ezek nem emberek. Droidok.
Slavik Sergeyevich
И каждый узнал свою страну по бутылке или крышке на пластиковой бутылке!
Coral Protivity
Coral Protivity Hónapja
Люди всі русла сміттям закидали не люди а свині.
Redwork
Redwork Hónapja
There is a face at 23:26, that looks the river in every day. 23:26 nál egy arc van a sziklán ami a víz szennyét bámulja
Christian Fink
Christian Fink Hónapja
Ich habe heute im Radio von dieser Situation erfahren und konnte es nicht glauben. Danke dass Sie die Zeit und Engagement aufbringen, um Bewusstsein zu schaffen.
Édua Jakab
Édua Jakab Hónapja
Éljen a Föld!
Ю К
Ю К Hónapja
Моє коріння із Тиси, я виріс на Тисі біля Королева і пам'ятаю її ще чистою. Зараз живу у Мукачеві і очищаю ріку Стара, що утворює Андрашівське озеро і мрію, що колись знову зможу заходити у воду босими ногами і не поріжусь об бите скло і ржаві консервні банки.
George theConcrete
Nagyon jó lett a film, de ha már amúgy is felig ukrán, akkor tiszteletten Zelenszkijre elmondhatta volna legalább ukránul. Vagy ha nem jól beszeli, akkor magyarul is. De az angoloknak nem sok köze van a Fekete-tengerhez.
AnnaDraconida
AnnaDraconida Hónapja
Ezt mindenkinek látnia kéne! És nem csak látni, átérezni h mit jelent. Ketyeg az óra, itt az ideje felébredni!
Irene Ivanova&Smerekovskaya
ето история которая документальная связана с преследованием БРЕНЗОВИЧА ТАКЖЕ
Irene Ivanova&Smerekovskaya
Здравствуйте ДМИТРИЙ , как можно с Вами связаться и узнать снять фильм--о том что трамп и украинский балаган делает мне, у меня проблема --екс президент Трамп , его балаган--уже скоро 2 года как меня преследует ---у меня муж прекрасный --но трамп с украинским балаганом меня преследует ---сделал мне ловушки в ЗАКАРПАТЬЕ с подонком ОДА ПЕТРОВЫМ ---может есть ВАША ЕЛЕКТРОННАЯ ПОЧТА ВАША--ЗАРАНЕЕ СПАСИБО
Vilmos Belkovics
Szép munka!
Ramóna Illényi
Sziasztok valaki le tudná irni nekem egy fogalmazasszerűbe hogy miről szól a film es kik keszítették kérlek!
Ljasuk Dimitry
Ljasuk Dimitry Hónapja
@Ramóna Illényi szuper, most tudtam volna csak, de akkor örülök, hogy sikerült! Megkérdezhetem, hogy a terved vele? :) Üdv.:Dimi
Ramóna Illényi
Már meg van
Ramóna Illényi
@Ljasuk Dimitry szia kérlek nem tudnád megoldani gogy letudjam másolni esetleg ide kommentbe leírni valahogy?
Ramóna Illényi
@Ljasuk Dimitry nagyon köszönöm de nem engedi lemásolni hogy csináljam hogy engedje?
Ramóna Illényi
@Ljasuk Dimitry aztaa köszönöm
Laszlo Ssrkozi
Laszlo Ssrkozi Hónapja
Ez nagyon durva ! Az egész világon azt kellene mint itt Németországban , hogy az összes PET palack és aludoboz betétdíjas (25 cent ) legyen !!! Rengeteget szemetet meg lehetne így spórolni !!!
BOLDI CENTER
BOLDI CENTER Hónapja
Köszönjük a felvételt! Üdvözlettel: www.boldicenter.com
Betti Kersak
Betti Kersak Hónapja
Minőségi, informatív oktatófilm, mely sokkolóan és szívbemarkolóan mutatja be a keserű valóságot! Köszönet a megalkotásáért és a környezet jobbátételéért végzett, fáradtságos munkáért! Ritka példamutató magatartás!
Юрій Сарваді
Чудовий фільм що нагадує кожному - відповідальний я і ти!
Ljasuk Dimitry
Ljasuk Dimitry Hónapja
Дякую! :)
Sors Sors
Sors Sors Hónapja
Az emberiség elveszett, nincs kiút, nincs megoldás... nem érdemeltük meg a Földet. Kár érte.
Zsuzsanna Hont
Zsuzsanna Hont Hónapja
Eszméletlen! Nagyon köszönjük a filmet és a rengeteg munkát Nektek, elismerésem! Remélem mindenhova eljut az üzenet és lesz rá pozitív válasz
Péter Hermann
Péter Hermann Hónapja
De én a székembe ülök nem a fotelben :D
Ákos Hermann
Ákos Hermann Hónapja
nembaj akkor is tettes vagy
Máté Bedey
Máté Bedey Hónapja
Szüksèg van arra, amit csinálsz Dimitry ès arra amit azok az emberek tesznek, akiket bemutattál a filmedben. Nagyon köszönjük nektek! #cselekvès
Antal Szvetnik
Antal Szvetnik Hónapja
Köszönöm Dmitrij, nekem Dömötör, ha nem bántalak meg. Amit teszel és ahogy teszed a maroknyi barátoddal együtt az olyan mint amit a régi időkben a szerzetesek tettek. Amit mondasz, abban nincs harag csak szeretet, ami belülről jön és nem tolakodik, nem szónokol, hanem tesz valamit, szerényen szívósan, ésszel és odaadással. Mondhatnám, hogy ez áldozat, de igazából ez több, mivel nincs mögötte moralizálás, farizeus képmutatás. Nem igaz, hogy kevés a jó ember, de igaz, hogy a szándék mellé elhivatottság és erő kell - meg hit, ami nélkül nem menne ... Most jut eszembe - leszállva a földre - Magyarországnak is van elnöke, aki ráadásul hivatásos környezetvédő - őhozzá ugyanúgy érdemes lenne fordulni mint ukrán kollégájához, s ki tudja a két nagy ember még talán össze is foghatna ennek a tiszta szivű és tiszta kezű missziónak a támogatására ...
nemkellzacsko.hu
Hálásan köszönjük a fáradozásod!
Norbi
Norbi Hónapja
Hogyan tudok segíteni?
Ljasuk Dimitry
Ljasuk Dimitry Hónapja
Szia Norbi, leginkább ha te is részt veszel az adománygyűjtésben, ha lehetőséged van rá a két srácnak, íme: Nagyon sokan jeleztétek, hogy szeretnétek támogatni Viktor és Béla misszióját. Ezért létrehoztam egy-egy adománygyűjtő oldalt, ahol külön tudtok mindkettőjüknek pénzadományt küldeni 10 USD-től akár 3000-ig. Íme VIKTOR ADOMÁNY OLDALA: www.donably.com/viktor-buchynskyy-szines-tartalyok-transcarpathia és BÉLA ADOMÁNY OLDALA: www.donably.com/francz-bela-korosmezo-transcarpathia-adomany Úgy működik, mint egy egyszerű kártyás fizetés, blokkot is kaptok. Egy-egy gyűjtőszámlán gyűlik az adomány, amit a Barion rendszere tovább utal Viktor és Béla ukrán bankszámlájára. Mindent szabályosan és legálisan. Nagyon köszönöm az ő nevükben is a támogatásotok, segítségetek! Segítsünk nekik, hogy ezáltal is tisztább legyen a Tisza és Kárpátalja! Üdv.: Dimi
Hónapja
Követendő példa
Hónapja
Fúj ez undorító miért kell ezt csinálni? miért szemetelünk? [a tengerekbe,az óceánokba,tavakba,folyókba...] több 1000 kg-nyi szemetet tálálnak az óceánokba meg szemét szigeteket NE SZENNYEZZÜK AZ ÓCEÁNOKAT ÉS A TENGEREKET!!!
Balázs Szentesi
Egy szakmai kerdest hadd tegyek fel: a konzervdobozt es a befottes uveg tetejet/kupakjat lehet szelektiven gyujteni? Alufolia? Aluminium szarmazekkent azt hittem ezt lehet pl. , es egy musorban azt hallom, hogy leallhat tole a feldolgozogep..
János badoo
János badoo Hónapja
Ha nem is tesznek semmit higgye el mindenki hogy aki ezért bűnös, az meg is bünhödik!
János Csorba
János Csorba Hónapja
Jó lenne, ha ezt a videót minél többen látnák!
Person
Person Hónapja
Nagyon gáz🥺🥺🥺 Jó, hogy videó készült erről!
Balázs Szentesi
Sziasztok! Lenyugoz es egyben boldogga tesz latni ezen sugarzoan tiszta embereket! Koszonet a filmert! Mi is filmezunk, ha tudtok helyeket ahol hasonloan egbekiallto problemakat talalni es nem tudtok rola forgatni szoljatok, hatha tudunk segiteni! Viszont nem tudom hallotatoj e hogy ket magyar lany feltalalta a muanyaglebonto bakteriumokat! Szabadalmasztatas alatt van!A petpalackok kb 3%-a ujrahasznosithato, igy ez a baci lehet az egyeduli megoldas mert hiaba a gyujtes, az elegetes is nagyon gaz.
Gábor Szabó
Gábor Szabó Hónapja
Csodás film, köszönöm DImitry!
CarsRevolution
CarsRevolution Hónapja
a TISZ(t)A nevében! ;)
Eszter Juhász
Eszter Juhász Hónapja
Már három éve ugyanazt a kulacsot használom, de végig azon gondolkoztam, hogy soha-soha többé nem akarok műanyag palackot venni, kivételesen sem... Profi minőségű, tartalmas munka, köszönöm szépen!
Tímea Nagy-Miklós
Sok sikert a munkádhoz! Elismerésem! Remélem a kisfilmedből tanulunk mi emberek!